Плагіат «Золотого мосту»: що стоїть за заявами Єрмака про обговорення» у Берліні

15.01.2021

Очікуваними зі знаком мінус стали результати переговорів нормандської четвірки на рівні радників президентів у Берліні 12.01.2021 р.

 

Заяви керівника ОП зі статусом де-факто віцепрезидента Єрмака відносно «важких, але конструктивних обговорень актуальних питань» мають лише одну мету — ввести в оману суспільство в ситуації, коли в Зе-команди відсутня обґрунтована і дієва стратегія відсічі російській збройній агресії.


Повідомлення високопосадовцем про те, що Києвом було запропоновано РФ ідею «Золотого мосту», що передбачає виведення військових формувань та озброєння Росії з тимчасово окупованих територій Донбасу на зняття з неї санкцій, віддає плагіатом на історичні події, пов’язані з нашестям Наполеона на романовську імперію у 1812 р.

 

Суть зазначеного пов’язана з так званою теорією «Золотого мосту», згідно з якою М. Кутузов нібито навмисно надав можливість Бонапарту майже безперешкодно покинути Росію з частиною армії.


З приводу достовірності такого рішення полководця російські та зарубіжні історики сперечаються дотепер. Зрозуміло, що російська сторона, вважаючи, що М. Кутузов був переможцем у тій війні, всіляко заперечує право такої теорії на існування.

 

Немає сумніву в тому, що навіть колишній військовий розвідник Козак iз табору Путiна поінформований про цю теорію та шкідливість її для російської імперської історії.


Зайве говорити, які асоціації та емоції викликала в путiнського посланця назва українських пропозицій. Тим більше що вони правильно ставлять на перше місце безпековий пріоритет в імплементації Мінських домовленостей. Тому виникає обґрунтоване занепокоєння рівнем кваліфікації та професіоналізму фахівців, які готували пропозиції, щоб «дати можливість Путіну зберегти обличчя».


Проте не виключається, що таке підготовлено свідомо і навмисно. У такому разі виникають питання у компетентних інституцій і до очільника української делегації. Адже непідготовлені належним чином подібні місії не лише підривають міжнародну репутацію України, а й віддаляють на невизначену перспективу встановлення справедливого миру в Україні.


Укотре доречно звернути увагу турбовлади на необхідність задіяння корисних напрацювань попередників у реалізації стратегічних пріоритетів життєдіяльності країни. Поскільки в обставинах, коли в країні фактично ведеться війна «усіх з усіма», спровокована реваншистами і ревізіоністами-лібертаріанцями, виникає реальна загроза існуванню держави як такої.


Таким чином, у разі, коли в короткостроковій перспективі в діяльність вищих органів влади та управління не буде внесено належної корекції, то нація повинна запропонувати Зе-команді «Золотий міст» для безпечного відходу від влади. І щось дає підстави вважати, що така пропозиція буде прийнята. Інакше марево чергової коліївщини може стати реальністю.

  • Українські митці — не російські

    Пам’ятаємо, як у післявоєнні роки сталінська камарилья вела боротьбу з т. зв. «космополітами», тобто тими людьми, які, побувавши в Європі, цікавились європейським способом життя, культурою, мистецтвом тих народів, яких московія «асвабаждала от гньота буржуазіі». >>

  • «Руський мір» інспірує в США неомаккартизм

    На берегах Потомаку не повинні забувати, як після другої світової війни Білому дому довелося долати поширення комуністичної ідеології колишнього СРСР створенням сумнозвісної комісії сенатора-республіканця ( ! ) Джорджа Маккарті із розслідування антиамериканської діяльності. >>

  • «Крокус» — коронація кривавого «карлика»

    Аналіз даних з відкритих джерел та отриманої конфіденційної інформації, в тому числі за кордоном, дає мені як слідчому МВС і начальнику відділу військової контррозвідки СБУ (в минулому) зробити наступні висновки приватного розслідування теракту, вчиненого у Підмосков’ї >>

  • Заміна Залужного на Сирського у побудові ліній оборони нічого не змінила

    Уся наша оборона це те, що встигла викопати піхота своїми лопатами, і якісь деревця, які піхота сама собі зробила для перекриття в сусідній посадці. Тому втрати у нас шалені від гранат з дронів та гранатометів, від мінометів. >>

  • До уроків історії: не можна ігнорувати досвід минулих епох

    Сучасна цивілізація своїми суперечливими діями постійно підтверджує таку прикру істину. Адже наявні колосальні ресурси та досягнення науково-технічного прогресу, спрямовує не на самозбереження, а на самознищення. >>