Харківські машинобудівники створили унікальну техніку для видобутку вугілля

25.11.2020

Харківські машинобудівники, що спеціалізуються на випуску гірськошахтного обладнання, представили набір унікальної техніки для видобутку вугілля.

 

Усі зразки виготовлені із застосуванням спеціальних високолегованих сталей та укомплектовані запчастинами від європейських виробників. Особливу увагу фа­хівців привернув очисний комбайн CLS550P.
    

«Його унікальність полягає в тому, що він портального типу і дозволяє добувати за хвилину 10 тонн вугілля у надтонких пластах, до 0,85 метра, — повідомив інженер — конструктор підприємства Олександр Шилков. — Ще якихось 10 років тому вітчизняні шахтарі навіть не мріяли про техніку з таким рівнем ефективності та безпеки виробництва».
    

Наразі повні комплекти шахтного обладнання харків’яни поставляють не лише вітчизняним, а й зарубіжним добувним компаніям, враховуючи особливості місцевих гірських порід.

 

Тобто для кожного замовника тут шукають своє рішення, що дозволяє саме цьому підприємству працювати з високою ефективністю.

 

За словами фахівців, повний набір необхідної техніки від одного виробника — дуже вигідне придбання, оскільки його можна назвати «лавою під ключ».
    

Під час презентації генеральний директор заводу Олександр Ковальчук повідомив, що пандемія коронавірусу призвела до загального спаду в економіці, але «Корум Світло Шахтаря» і головний партнер підприємства Дружківський машинобудівний завод не зупинили виробництво.

 

«Криза для нас стала стимулом для пошуку нових конструкторських рішень, — сказав він. — Сьогодні ми отримуємо нові замовлення, є стовідсоткове завантаження персоналу і відповідно — стабільність та впевненість у завтрашньому дні всього колективу. Завод уже формує бізнес-план на наступний рік і, судячи з усього, роботи в нас буде ще більше».
    

Наразі харків’яни поставляють свою продукцію до 15 країн світу. За останні 3 роки в номенклатурному довіднику заводу з’явилося близько 45 тисяч нових позицій. Тут повністю оновили виробниче обладнання, працюють із новітніми матеріалами, застосовуючи сучасні технології.
    

Наступного року «Корум Світло Шахтаря» може отримати давно очікувану преференцію і від місцевої влади.

 

Присутній на презентації перший заступник міського голови Ігор Терехов повідомив, що мерія наразі розробляє схему надання пільг на землю промисловим підприємствам, які спроможні вкласти у розвиток виробництва зекономлені кошти.