Мінсоцполітики підтримує законопроєкт про накопичувальні пенсії

09.10.2020
У міністерстві вважають за необхідне прийняти закон до кінця року.
 
Законопроєкт «Про накопичувальне пенсійне забезпечення» вже перебуває на розгляді в парламенті, передає пресслужба відомства з посиланням на міністра Марину Лазебну, яка взяла участь у засіданні робочої групи з розвитку пенсійної системи.
 
«Мінсоцполітики повністю підтримує таку ідею як основу для впровадження другого рівня і необхідність його прийняття до кінця року з урахуванням наданих пропозицій, що знизять корупційні ризики, ризики монополізації, підвищать захист пенсійних накопичень людей і забезпечать комплексний розвиток усіх трьох рівнів пенсійної системи України», — сказано в повідомленні.
 
Лазебна, зокрема, підкреслила провідну роль у формуванні надійності пенсійного накопичення Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку та Національного банку України, запропонувавши передбачити у Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року конкретні заходи щодо створення дієвої системи захисту та забезпечення пенсійних накопичень громадян у другому та третьому рівнях накопичувальної системи.
 
Обговорювали і вдосконалення пенсійного законодавства в солідарній пенсійній системі, зокрема встановлення дати щорічної індексації пенсій, її поширення на окремі категорії пенсіонерів, яким пенсія не індексується, встановлення особливостей пенсійного забезпечення батьків дітей з орфанними захворюваннями та інше.
 
«Мінсоцполітики виробило чотири законопроєкти, які системно розв’язують накопичені проблеми, і зараз завершується їх узгодження з іншими центральними органами виконавчої влади та соціальними партнерами», — цитує пресслужба Лазебну.
 
Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет Міністрів планує у 2021 році почати впровадження накопичувальної пенсійної системи.