Тяжко хворого Кернеса доправили на лікування до німецької клініки «Шаріте»

17.09.2020
Тяжко хворого Геннадія Кернеса відправили на лікування до Німеччини.
 
Рейс обслуговувала  компанія FAI Aviation Group, що спеціалізується на перевезенні важких пацієнтів.
 
За неофіційними даними, доставили мера до клініки «Шаріте» літаком Bombardier Challenger 604 iз бортовим номером D-AFAD, яким недавно після отруєння перевезли сюди ж російського опозиціонера Олексія Навального. 
 
Як повідомив у соціальних мережах бізнесмен Павло Фукс, стан здоров’я міського голови тяжкий, але він при свідомості.
 
«Обмінялися з ним кількома словами по відеозв’язку», — уточнив підприємець, спростувавши тим самим чутки про те, що хворий перебуває у комі й підключений до системи штучного дихання. 
 
Загалом, інформація про самопочуття Геннадія Кернеса тривалий час зберігалася під грифом «секретно». У своєму робочому кабінеті він перестав з’являтися ще наприкінці серпня, але пресслужба міської ради не поспішала пояснювати причину. У перших числах вересня стало відомо, що в мера діагностували ковід, у зв’язку з чим він був госпіталізований до міської клініки №17.
 
Згодом на тлі вірусної інфекції у нього загострилися хронічні хвороби, що виникли після вогнепального поранення в 2014 році, а також почалося ускладнення у формі двосторонньої пневмонії. Ходили чутки також про ймовірний інсульт і набряк мозку, але вони не були підтверджені.
 
Зокрема, директор департаменту інформації і зв’язків із громадськістю міськради Юрій Сидоренко повідомив, що 14 вересня особисто говорив із Кернесом і той «дуже довго і дуже голосно сміявся» над цим повідомленням.
 
Але хай там як, стан VIP-пацієнта харківські лікарі визнали стабільно тяжким і після тривалих консультацій прийняли рішення про перевезення його до Німеччини. З’явилася також інформація, що мер потребує оперативного втручання, яке під силу лише фахівцям «Шаріте». 
 
Водночас хвороба найбільш рейтингового кандидата на посаду міського голови Харкова внесла серйозні корективи в майбутню передвиборчу кампанію. Згідно із законом, висування кандидатів має завершитися до 24 вересня.
 
На цю неділю запланована  конференція блоку Геннадія Кернеса — «Успішний Харків». Місто буквально нашпиговане його передвиборчими білбордами, але яке рішення ухвалить команда мера в даній ситуації, сказати важко.  
 
До хвороби міського голови його першою конкуренткою політологи називали колишню голову облдержадміністрації, а нині депутатку Верховної Ради Юлію Світличну.
 
Втім днями стало відомо, що її персональний блок «Разом» висунув кандидатом у мери депутата міськ­ради Ігоря Черняка, який має репутацію опонента Геннадія Кернеса і бере активну участь у роботі Харківського антикорупційного центру.
 
У свою чергу, від «Опозиційного блоку — За життя» балотуватиметься ще один непримиренний опонент чинного міського голови — Олександр Фельдман, а від «Європейської Солідарності»,  — відомий волонтер Олег Амбрамічев. Теперішній голова ХОДА Олег Кучер йде на вибори під брендом «Зе-мер».