У Харкові в саду Шевченка охоронці побили хлопця і дівчину: гамселили ногами і вибили кілька зубів

09.09.2020
Не менше сотні молодих людей провели в харківському парку Шевченка сидячу акцію протесту, демонструючи обурення жорстокими діями місцевої охоронної служби.
 
Напередодні дужі молодики по-звірячому побили двох хлопців i дівчину, бо ті не вписалися у регламент встановленої тут місцевою обслугою дисципліни.
 
Як повідомили потерпілі Сергій Шигида та Діана Бріль, вони зайшли до туалету в парку, бо дівчині стало зле і знудило.
 
На ту мить усі жіночі та інвалідна кабінки були зайняті, тому хлопцю довелося провести супутницю до чоловічої вбиральні.
 
Пару помітила прибиральниця й викликала охорону. Не поцікавившись причиною, троє чоловіків у корпоративній формі та двоє у цивільному почали трощити двері, а потім впали у якусь неприродну лють.
 
Діані заламали руки, вдарили в живіт, витягли на вулицю й жбурнули на асфальт. У свою чергу Сергія спочатку вдарили по обличчю, спині й потилиці, а потім кинули на підлогу й почали гамселити ногами, вибивши кілька зубів.
 
Запам’яталася потерпілим і цинічна реакція блюстителів порядку на спробу молодих людей з’ясувати причину нападу та захистити себе.
 
«Нас вразила хамська поведінка охоронців, — пригадують очевидці. — Вони поводилися так, ніби були стовідсотково впевнені у власній безкарності, стояли й реготали. Разом iз ними заливалася сміхом і прибиральниця. На запитання: «Чому їм так смішно?», зневажливо відповіли: «Малолітки самі винні».
 
В охоронній службі, яку мерія найняла для нагляду за парком, свою провину не визнають, хоча студенти зняли побої і подали заяву в поліцію.
 
Не менш цинічно там відреагували і на інцидент із третім потерпілим. В останньому випадку охоронці напали на хлопця, який вирішив відпочити на зеленому газоні «як у Європі».
 
Те, що Харків до європейської цивілізації ще не доріс, йому довели кількома стусанами й насильною «депортацією» на асфальт.