Масштабна пожежа на Харківщині: вогонь повністю знищив одне село і 500 гектарів лісу

04.09.2020
Масштабна пожежа на Харківщині: вогонь повністю знищив одне село і 500 гектарів лісу

Горять ліси, горять поля і села Слобожанщини.

Хвойні лісові масиви позавчора загорілися одразу в трьох районах регіону: Чугуївському, Шевченківському та Двурічанському.
 
 
Під вогонь загалом потрапило понад 500 гектарів зелених насаджень і кілька місцевих сіл.
 
 
Найбільше постраждала Гороб’ївка, де хати зайнялися так швидко, що люди подекуди не встигли вивести худобу. Фактично всі домовласники тут залишилися без даху над головою.
 
Постраждали від вогню також окремі будинки у сусідніх Кутьківцях та Гряниківці. Людей вдалося вчасно евакуювати, тому серед населення потерпілих немає.
 
До ранку вчорашнього дня рятувальникам вдалося локалізувати пожежу лише на окремих ділянках, хоча у зону стихійного лиха прибули не тільки пожежні бригади, а й спеціалізовані потяги та авіатехніка.
 
«Тут невпинно працюють ДСНС та поліція, — повідомив голова облдержадміністрації Олексій Кучер. — Допомагає шалена кількість волонтерів, за що ми їм дуже дякуємо! Наша першочергова мета — не допустити поширення стихії. Для евакуації людей підготовлено транспорт, соціальні пакети (постільна білизна, їжа, подушки, ковдри). Постраждалих забезпечуємо житлом».
 
Керівник області пообіцяв, що влада компенсує погорільцям втрачене житло, використавши регіональні та державні фонди.
 
Однією з причин виникнення пожежі у Двурічанському районі фахівці називають тліючі смітники, розташовані неподалік лісових масивів. Але не вiдкидають і версію з умисним підпалом. На користь останньої — той факт, що пожежа спалахнула на території одразу трьох районів області, а також на сусідній Луганщині.