В Україні встановлено абсолютний антирекорд за кількістю хворих на коронавірус

21.08.2020
В Україні встановлено абсолютний антирекорд за кількістю хворих на коронавірус

З нетерпінням чекаємо на вакцину. (Фото з сайта armyinform.com.ua.)

Уперше за весь час пандемії понад дві тисячі нових випадків захворювання на COVID-19 виявили за минулу добу в Україні, 40 людей померли, 704 особи одужали.
 
 
За кількістю інфікованих лідирують Харківщина, Київ, Чернівецька, Львівська та Івано-Франківська області.
 
 
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що не хоче антирекорду щодо кількості міст у «червоній» зоні адаптивного карантину.
 
Однак попросив звикати до «нової реальності» щодо користування масками й антисептиками — так само, як до переходу через дорогу на зелене світло.
 
А також запевнив, що влада буде змушена зарахувати деякі області до «червоної» зони. 
 
Окрім цього, стало відомо, що в лікарнях Харківщини готують додаткові пів тисячі місць, де можуть прийняти хворих на COVID-19.
 
Усе — через збільшення їх кількості (плюс майже 250 нових випадків). Нині реанімація обласної інфекційної лікарні переповнена пацієнтами. Харків і сім районів області перебувають у «жовтій» карантинній зоні.
 
«Ми готуємо додаткові ліжка, щоб якщо друга хвиля посилюватиметься, то ми могли їх задіяти. Зараз до них підводять кисень. З обласних закладів це обласна лікарня, там буде окремий корпус і травматологія. З міських — 18-та лікарня, додадуться ліжка й у 17-й лікарні», — заявив Тарас Пастух, заступник голови Харківської облдержадміністрації.