Пішов у засвіти майстер щемних мелодій композитор Енніо Морріконе

07.07.2020
Пішов у засвіти майстер щемних мелодій композитор Енніо Морріконе

Енніо Морріконе.

Італійський композитор Енніо Морріконе помер у ніч на понеділок на 92-му році життя в одній iз лікарень Рима, куди потрапив кілька днів тому з переломом стегнової кістки.
 
 
Прощання з композитором пройде в колі рідних і близьких «iз поваги до почуття скромності, яке завжди керувало його діями», передає слова адвоката сім’ї Морріконе Джорджіо Ассумма видання «Ла Репуббліка».
 
 
У повідомленні зазначено, що Морріконе до останнього подиху «зберігав ясність розуму і почуття власної гідності» і перед смертю попрощався зі своєю дружиною, дітьми і внуками.
 
Композитор народився в 1928 році в Римі, навчався в консерваторії Санта-Сесілія і отримав диплом одразу за трьо­ма класами: труба, інструментування і композиція. Писати музику для кінематографа він почав у 1961 році у віці 33 років.
 
Морріконе був одним iз найвідоміших композиторів кіно, написавши музику до більш ніж 500 кінострічок. Він працював iз такими режисерами, як Роман Поланскі та Брайан Де Пальма. Творчість Морріконе відзначено безліччю нагород, серед яких два «Оскари».
 
У 2007 році Морріконе отримав нагороду Американської кіноакадемії за видатні заслуги в кінематографі, а в 2016-му — за найкращу музику до фільму «Мерзенна вісімка». Він також був триразовим лауреатом премії «Золотий глобус» i шестиразовим лауреатом британської кінопремії BAFTA.