Китаєць витрачає на красу свого песика мільйони на місяць

03.03.2020
Іноді любов може переходити межі розумного, але на те вона і любов. Так, китаєць Кевін Чань витрачає на свого домашнього улюбленця — афганську борзу — мільйони (!) гривень на мі­сяць.
 
Лише на шампуні та косметику для пса пекінець витрачає сотні тисяч гривень, а на грумінг (стрижки, купання, підстригання кігтів, чищення зубного каміння) йдуть ще більші суми.
 
Ну що сказати, догляд за такою породою собак вимагає багато часу, зусиль і, відповідно, коштів, адже ці красені вирізняються довжелезною шерстю, яка без відповідного догляду збивається у ковтуни, а шовковистість її залежить не лише від хорошого харчування, а й від догляду.
 
Кевін каже, що купає свого чотирилапого друга не рідше ніж раз на 7-10 днів, а сама процедура разом із розчісуванням шерсті займає до восьми годин. Коли Беттл (так звати борзу) був маленький, то щодня доводилося годинами розчісувати його, адже цуценя під час ігор і забав постійно куйовдило свою «зачіску». Тепер же, за словами хазяїна, на це йде лише (!) година.
 
Кевін Чань — директор із маркетингу в китайській столиці, тож може дозволити собі таку розкіш, як попестити свого улюбленця процедурами у косметичних салонах.
 
А вже після цього причесаного та доглянутого Беттла чекає обов’язкова фотосесія, адже господарю не терпиться виставити фото у соцмережах, щоб похвалитися своїм красенем. Та й перехожі на вулицях Пекіна часто просять сфотографуватися з таким розкішним псом.