Китайська співачка Фан Ван виконала «Катюшу» у зруйнованому театрі у Маріуполі, відео

15:20, 08.09.2023
Китайська співачка Фан Ван виконала «Катюшу» у зруйнованому театрі у Маріуполі, відео

Китайці проспівали «Катюшу» на місці, де загинули сотні мирних жителів (Скріншот відео)

У Маріуполь незаконно прибула група китайських блогерів, і Міністерство закордонних справ в Україні розглядає можливість введення заборони на в'їзд до країни для всіх "гастролерів" з Китаю у відповідь на цю ситуацію. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє речник МЗС Олег Ніколенко у Фейсбуці, так званий глава окупованого Криму Сергій Аксьонов у  Телеграмі.

 

«За наявною інформацією, до тимчасово окупованого міста (Маріуполя - ред.) прибула група китайських блогерів. Їхній приїзд є незаконним. Він грубо порушує законодавство України, яке регулює перетин державного кордону іноземцями», – зазначив Ніколенко.

 

МЗС України ініціює заборону в‘їзду до України для всіх китайських "гастролерів".

 

Ніколенко наголосив, що Україна поважає територіальну цілісність Китаю і очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян в Маріуполі, а також шляху їхнього потрапляння до тимчасово окупованого українського міста. 

 

Ніколенко також опублікував відео виконання китайською "оперною співачкою" Ван-Фан пісні "Катюша" на руїнах драмтеатру в Маріуполі, в якому російська армія вбила понад 600 невинних людей.

 

Так званий глава окупованого Криму Сергій Аксьонов у четвер похвалився "делегацію з Китаю", яка, за його словами, приїхала на захоплений Росією український півострів.

 

Він стверджував, що це були "представники медіа та сфери культури КНР", з якими він обговорив "питання туризму". Як сказав Аксьонов, вони нібито повідомили йому, що до Криму "готові приїжджати туристи з КНР". Також він заявляв, що вони домовились про візит до Криму китайських бізнесменів.

 

 

 

У 2021 створене росіянами "міністерство курортів і туризму Криму" видало за "делегацію з Китаю" групу торгашів з московських оптових ринків. Це виявили російські ЗМІ під час аналізу реєстрів юросіб. 
 


Як повідомляла УМ, речник МЗС КНР Ван Веньбін під час брифінгу заперечив постачання військових компонентів Росії та звинуватив медіа у "наклепі".