«Слуги народу» переділили Київщину навпіл між Дубінським та Культенком

25.02.2020
«Слуги народу» переділили Київщину навпіл між Дубінським та Культенком

Олександр Дубінський. Артем Культенко.

На місцеві вибори між народними депутатами від «Слуг народу» Олександром Дубінським та Артемом Культенком правляча партія вирішила поділити Київську область порівну — кожному по 50%. 
 
Власне, приклад Київської області показовий для всієї України. Приблизно такі розклади — поділи на вибори до місцевих рад — будуть проглядатись у кожній області, хоча зона покриття, ймовірно, буде меншою, бо ж кожен регіон, окрім ваги правлячої сили, має ще й тягар власної впливової еліти. Саме місцеві «князьки» надають економічну тональність кожному регіону. 
 
Отже, Дубінського називають креатурою олігарха Ігоря Коломойського, а Культенка пов’язують із главою офісу президента Андрієм Єрмаком. 
 
Рішення про те, щоб «дати» обом кандидатам по 50% Київщини, за інформацією з надр правлячої партії, приймалось на зустрічі співробітників ОП, керівництва партії та «мажоритарників» від Київської області. 
 
Олександр Дубінський наразі є депутатом Верховної Ради від «Слуги народу» по 94-му округу (Васильків, Обухів і прилеглі населені пункти). На останніх виборах він випередив Ігоря Кононенка (колишню «праву руку» п’ятого президента України Петра Порошенка).
 
У Верховній Раді він — заступник голови Комітету з питань фінансів, податків та митної політики. До парламентської діяльності Дубінський багато років працював на телеканалі «1+1», котрий, як відомо, належить олігарху Ігорю Коломойському. 
 
На думку політичних експертів, Олександр Дубінський неформальний лідер так званої «групи Коломойського» в парламентській фракції «Слуги народу». Хоча сам Дубінський такі взаємини з Коломойським заперечує. 
 
Стосовно Артема Культенка, то він пройшов до ВРУ за списком «Слуги народу». Також він керував київським штабом партії на парламентських виборах. Окрім того, Культенко — співвласник громадської організації «Союз інвесторів транспортної інфраструктури Києва». 
 
Восени минулого року в інформаційний простір вирвались дані про те, що раніше Артем Культенко займався київськими МАФами разом з нинішнім главою офісу президента Андрієм Єрмаком та депутатом ВР від «Слуги народу» Андрієм Холодовим. 
 
Наразі народні депутати від опозиції стверджують, що група «МАФовиків» розставляє своїх «смотрящих» у Києві: називаються Тищенко (нардеп від «Слуги народу») та Комарницький (колишній співголова фракції «Блоку Леоніда Черновецького» у Київраді).
 
Нагадаємо, вибори до місцевих рад мають відбутися 25 жовтня цього року. Вони пройдуть за новими правилами, що встановлені Виборчим кодексом. Однак допоки не відомо, чи встигне влада до місцевих виборів провести перший етап територіально-адміністративної реформи, тобто сформувати всі об’єднані територіальні громади.