Ізюмський завод розробив новітню оптико-прицільну станцію, що відповідає нормам НАТО

08.10.2019
Ізюмський завод розробив новітню оптико-прицільну станцію, що відповідає нормам НАТО

У Києві 8 жовтня відкривається традиційна виставка «Зброя та безпека», на якій буде представлено понад 120 нових зразків військової техніки українського виробництва.
 
 
Зокрема, ДП «Ізюмський приладобудівний завод», що на Харківщині, продемонструє свою новітню оптико-прицільну станцію, оснащену потужною телевізійною і тепловізійною оптикою.
 
 
Цей прилад можна встановлювати на різні види військової техніки, безпілотні літальні апарати, вертольоти та корабельні прицільні комплекси.
 
 
Новинка швидко знаходить цілі противника, дозволяє наводити на них високоточне озброєння і за всіма технічними характеристиками відповідає нормам, прийнятим для аналогічних розробок країн-членів НАТО.
 
У свою чергу, холдингова компанія «Артем» продемонструє на виставці інфрачервону головку самонаведення, призначену для авіаційних ракет типу «повітря-повітря». Цей прилад забезпечує пошук, знаходження та автоматичне супроводження повітряних цілей у будь-який час доби в умовах активності противника, а також може формувати команди та сигнали, необхідні для пуску ракет. 
 
Ще одна новинка — проєкт багатофункціонального катера «Кайра-150» від ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування». Морське судно здатне набирати швидкість до 27 вузлів, розраховане на екіпаж із 15 осіб і може витримати морський шлях протяжністю 1000 миль. 
 
Як і всі попередні роки, виставка «Зброя та безпека-2019» традиційно стане майданчиком для проведення ділових зустрічей різного формату між офіційними делегаціями з різних країн світу. Цього року тут відбудеться засідання робочої групи НАТО WG1, яка складається зі спеціалістів програмних офісів міністерств оборони з 13 країн світу.
 
Згадані фахівці відповідають за розробку, закупівлю і постачання військової техніки. Вони обговорять стратегічні питання, що стосуються програмних процесів НАТО в системі управління життєвим циклом озброєння.
 
Цього року вперше в історії виставки увазі відвідувачів буде представлений павільйон США, організований комерційною службою американського посольства в Україні. Продемонструють прилади компанії ATN, яка багато років спеціалізується на випуску високоточних оптичних приладів. 
 
До речі, наприкінці минулого тижня аналогічна виставка озброєнь завершилася у Польщі, де на стенді концерну «Укроборонпром» представили свої технічні новинки ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч», ДП «Ізюмський приладобудівний завод», ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т. Г. Шевченка», ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова», ДП «Завод імені В. О. Малишева» та інші вітчизняні підприємства і приватні компанії.
 
Серед багатьох експонатів були і макети знаменитих ракетних комплексів та ракет «Вільха» і «Нептун», що традиційно отримали високу оцінку спеціалістів військової галузі.