Харковом прогулювалася слониха, яка приїхала на циркові гастролі (відео)

25.09.2019
У соціальних мережах з’явилося відео, на якому біля паркану дитячого садка №253 бродить без будь-якого нагляду дорослий гігантський слон.
 
Небайдужі громадяни одразу почали телефонувати до «Центру порятунку тварин», хвилюючись як за дітей, так і за безпритульного мандрівника, але їхня тривога виявилася марною. 
 
Як повідомив співробітник згаданого центру Валентин Бистриченко, дитячий заклад має спільний паркан із господарським двором міського цирку.
 
Відео, найвірогідніше, знімали з боку садка, тому й склалося враження, що слон гуляє просто по вулиці. Насправді ж героїнею сюжету стала 44-річна індійська слониха Тіч, яка зовсім не агресивна і дуже любить дітей.
 

 
«Вона тривалий час їхала до нас із Білорусі, дуже втомилася, тому ми випустили її погуляти у господарських дворах, — пояснив ситуацію Генеральний директор харківського цирку Олексій Житницький. — Нею опікується німецький дресирувальник Крістан Гартнер, який дуже добре контролює свою підопічну». 
 
Заспокоїла громадськість і директора дитсадка Віра Кулієва. Вона каже, що сусідство з цирком їм ніколи нічим не загрожувало, хоча паркан, який відділяє два заклади, і справді не дуже міцний. «Він iще з 1963 року, — уточнила жінка. — Ми частково вже замінили його і, думаю, як тільки у бюджеті з’являться гроші, продовжимо цю роботу». 
 
За словами пана Гартнера, такі прогулянки для Тіч життєво необхідні. Вона повинна бачити навколишнє середовище й звикати до нього якраз для того, аби не нервувати й поводитися адекватно. До слова, у тому ж таки цирку вольєр «актриси» відділений від решти території усього лише натягнутою мотузкою, бо вона розумна і дуже дисциплінована.