У Київському районі Харкова оголосили карнтин через хворе на сказ кошеня

14.08.2019
У Київському районі Харкова оголошено карантин через хворого на сказ пухнастого безхатька.
 
Хвору тваринку знайшла біля під’їзду жінка й забрала додому, аби надати допомогу.
 
Втім кошеня вкусило її за руку й на ранок померло. Проведені аналізи дали позитивну реакцію на сказ.
 
Тепер щиросердна рятівниця проходить лікування у стаціонарі, а на чотирьох вулицях Київського району Харкова оголошено карантин. Фахівці обходять тут усі будинки та двори, виявляючи тварин, що не пройшли вакцинацію. 
 
Це вже далеко не перший випадок, коли хворі домашні улюбленці приносять чимало проблем своїм господарям. Недавно аналогічний випадок стався у родині, яка придбала для доньки кошеня у приватному міні-розпліднику.
 
Вже через добу тваринка померла, але встигла вкусити чоловіка, подряпати жінку й залишити слину на шкірі 10-річної дитини.
 
Коли лабораторні дослідження підтвердили сумний діагноз, усі троє по­трапили до лікарні. Обстежили і власницю розплідника, яка теж змушена була пройти вакцинацію. 
 
Загалом у Харківській області з початку року по медичну допомогу звернулося понад 2 тисячi людей, яких покусали домашні та дикі тварини. Це на три сотні більше, аніж за аналогічний період минулого року.
 
У 105 потерпілих фахівці виявили сказ. Дане число майже удвічі перевершує тогорічну статистику. Найбільше травм люди отримали від собак — 67 відсотків, а також від котів (29%) та диких тварин (1,7%).
 
У кожному другому випадку харків’яни постраждали від чужих домашніх улюбленців. На думку спеціалістів обласного лабораторного центру, це свідчить про неналежне виконання обов’язків iз догляду за тваринами їхніх господарів.