«Хлібне перемир’я» по-російськи: бойовики нарощують кількість обстрілів на Донбасі

13.08.2019
Упродовж минулих днів збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки нарощували активність, незважаючи на встановлений режим «хлібного перемир’я».
 
Ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил, застосовуючи заборонені Мінськими угодами міномети калібру 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник обстрілював позиції наших воїнів поблизу Старогнатівки, Водяного, Новотроїцького, Павлополя, Гнутового, Пищевика, Лебединського, Авдіївки, Опитного.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»гаряче було неподалік Кримського, Майорська, Золотого — 4, Світлодарська, Луганського, Катеринівки, Новолуганського.
 
Через обстріли, на жаль, уже третю добу не можуть забрати тіло загиблого 10 серпня в районі селища Новолуганське на Світлодарській дузі 25-річного молодшого лейтенанта НГУ Романа Романенка. Це п’ята бойова втрата ОС із початку «хлібного перемир’я». Того дня був поранений ще один наш військовий. 
 
Висловлюючи співчуття, командування Операції Об’єднаних сил звернулося до рідних загиблого: «Вкрай важко підібрати слова, які б дозволили послабити душевний біль від втрати рідної людини. Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом із Вами… Смерть ворогам! Слава захисникам. Слава Україні!»
 
Об’єднанні сили не мовчать у відповідь. За кожну смерть українського воїна, за кожне зруйноване життя ворога настигне відплата.
 
До речі, не припиняються «бойові дії» і на інформаційному фронті. Йдеться про численні інформаційно-психологічні операції, які ініціює противник у медійному просторі. Наразі розкручується чергова хвиля — противник воліє перенести відповідальність за власну агресію на Збройні сили України.
 
Саме з цією метою розносяться і у формі пліток, чуток, і в соцмережах тези про «підготовку до наступу», «стажування курсантів-артилеристів, які «тренуються», «стріляючи по цивільних», про начебто низький морально-психологічний стан наших підрозділів.
 
Як би складно не було пробиратися через нетрі гібридної війни, не варто втрачати навичок інформаційної гігієни. Щоб не стати інструментом у руках противника.