На Харківщині масово нищать ліси, але суд не бачить проблеми

30.07.2019
Факт масового нищення лісів на Харківщині недавно став одним із найгучніших епізодів робочого візиту Володимира Зеленського до регіону, але суворий публічний «наганяй» перед телекамерами не вирішив наболілої проблеми.
 
 
Лише за останні дві доби до рук правоохоронців потрапили перевізники незаконно заготовленої деревини одразу в трьох районах області — Нововодолазькому, Харківському та Богодухівському.
 
За цими епізодами вже відкрито кримінальне провадження, що перед­бачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. 
 
Наразі слідчі встановлюють суму завданих збитків та з’ясовують походження заготовленої деревини.
 
А кількома днями раніше співробітники СБУ провели масштабну перевірку в Чугуївському, Золочівському і Красноградському районах, під час якої вилучили майже 75 кубометрів високоякісної деревини дуба, загальна вартість якої становить приблизно 500 тисяч гривень.
 
Понищені дерева злочинці перевозили шістьма вантажівками, не маючи жодних дозвільних документів. Правоохоронці встановили прізвища всіх причетних до цього злочину, а також склали список високопосадовців, які, можливо, покривали їхню діяльність.
 
Утім із заслуженим покаранням для фігурантів справи можуть виникнути проблеми. Днями стало відомо, що Золочівський районний суд відмовився накласти арешт як на транспортні засоби, так і на спиляну деревину.