У Харкові няню за жорсткое знущання над дівчинкою з ДЦП засудили до трьох років тюрми

25.06.2019
У Харкові няню за жорсткое знущання над дівчинкою з ДЦП засудили до трьох років тюрми

Ні каяття, ні докорів сумління.

Більше року Дзержинський райсуд Харкова розглядав справу 48-річної няні, яка залишила на тілі своєї підопічної 106 синців.
 
 
Хвора дівчинка також стала лякливою і тривожною, тому потребувала серйозної психологічної реабілітації.
 
 
Аби повернути дитині спокій, мама дівчинки Лариса Сандеві подала на кривдницю до суду.
 
 
Загальні витрати на психологів, реабілітологів, лікарів склали 4 тисячі євро. Матеріальної компенсації від кривдниці своєї дитини жінка не вимагає, але той факт, що засуджена не визнала своєї провини й не одразу попросила вибачення, залишив гіркий осад. 
 
Після того як мати помітила у доньки гематоми, вона встановила у квартирі камеру відеоспостереження.Техніка зафіксувала жахливу картину відвертого знущання над хворою.
 
«Лише протягом трьох днів березня 2018 року жінка завдавала дівчинці численних ударiв по різних частинах тіла. З них не менше 30 — по обличчю, — розповіла процесуальний керівник суду Наталія Клочко. — Вона вимагала від безпорадної дитини виконувати команди, примушувала пити воду, затискуючи ніс пальцями, штовхала і навіть жбурляла на підлогу». 
 
Перевірка визнала запис дійсним. Тілесні ушкодження на дитині підтвердила експертиза, але няня відмовлялася давати свідчення і навіть пробувала перекласти вину на матір. Мов­ляв, це вона сама завдала побоїв, а її просто обмовила.
 
Та й вибачилася перед родиною тільки через рік після інциденту і при цьому планує оскаржити вирок. До речі, з судовим вердиктом не погодився і прокурор, тому подав зустрічну апеляцію, вимагаючи для засудженої жорсткiшого, п’ятирічного, терміну покарання. Наразі жорстока «вихователька» перебуває у СІЗО.