Телефонні терористи масово «мінують» магазини і школи Києва, Харкова, Кривого Рогу та Дніпра

30.05.2019
Цього тижня в Україні неабияк активізувалися зловмисники, яких правоохоронці називають «телефонними терористами».
 
Лише у Києві за один день невідомий жартівник «замінував» найбільші торговельні центри міста — «АТБ», «Сільпо», «Ашан» і ТРЦ «Гулівер», а також кілька житлових багатоповерхівок, пологових будинків та лікарень. Із медичних установ екстрено були евакуйовані люди.
 
Тяжкохворі й після­операційні пацієнти просто на ліжках чекали, поки мінери перевірять усі поверхи будівлі. 
 
У Харкові рятувальникам довелося вивести на вулицю студентів та викладачів двох ВНЗ — Національного університету радіоелектроніки та Національного університету будівництва і архітектури. Така ж історія трапилася з житомирськими та одеськими навчальними закладами.
 
В усіх випадках вибухотехніки та кінологи обстежили не лише приміщення, а й прилеглі території. Водночас у Кривому Розі та Дніпрі зловмисники створювали незручності відвідувачам ресторанів, готелів і кінотеатрів, а також змусили евакуюватися жителів та працівників 46 міських будівель. 
 
Активність «телефонних терористів» правоохоронці пояснюють тим, що їх складно спіймати на гарячому, але трапляються і приємні винятки. Скажімо, у Дніпрі затримали чоловіка, який повідомив про замінування господарського апеляційного суду.
 
За цю послугу від свого знайомого він отримав 1700 гривень, на які придбав стареньку слухавку та сім-карту. Тепер чоловік може потрапити до в’язниці на 6 років разом з ініціатором цього злочину.