«Кіт-ушанка» і «ведмідь-неваляшка»: росіяни потішаються над своїми ж талісманами

24.04.2019
Росія активно збирається на літню Олімпіаду, яка пройде в 2020 році у Токіо. Ну а яка ж Олімпіада без талісманів і символів?
 
Тож тамтешні художники й дизайнери розробили символіку олімпійської команди Росії. Це (ну не смійтеся, серйозно) — «кіт-ушанка» та «ведмідь-неваляшка».
 
Творці цих «шедеврів» стверджують, що: «Ведмідь асоціюється з Росією, тож ми його намалювали. Він не лише ведмідь, а й матрьошка, і неваляшка. Симбіоз образів, який зрозумілий і нам, і за кордоном. Будь-яка неваляшка не стоїть на колінах — у неї їх просто нема. Санкції та погана погода відкидають її назад, але вона знову встає. Ведмідь переважно посміхається (мабуть, тільки російський. — Авт.), але в потрібний момент може розірвати суперника».
 
Зі слів художників, вони не хотіли створювати пародію на Мішку-80 — мімішного символу Олімпіади 1980 року, що пройшла в Москві, але яку бойкотували країни Заходу через вторгнення СРСР в Афганістан, а створити власного ведмедя. 
 
Але таку думку творців цих талісманів не розділяють завсідники соцмереж, які активно почали обговорювати ці дивакуваті створіння. «Що вони там курять?» — запитують одні. «Цими маскотами ми хочемо показати, що це не допінг — у нас уся країна така упорота», «Це просто жах. Все погано, дуже», «По ходу, ведмідь — симбіоз образу з пляшкою горілки», «А де шприц?» — і це ще далеко не найрізкіші висловлювання обурених такими «художествами» росіян.