Із кінця березня у Харківському університеті ім. В.Н.Каразіна захворіли на кір 26 студентів

17.04.2019
Перші спалахи інфекційної хвороби зафіксували в ХНУ ім. В. Н. Каразіна в останніх числах березня.
 
Карантин у навчальному закладі поки що не ввели, але оскільки більша половина хворих проживає в шести гуртожитках, сюди наразі обмежили вхід стороннім особам.
 
Як повідомила керівник прес-служби ВНЗ Лілія Змій, викладачі вже ознайомили студентів із засобами профілактики захворювання, а лікарі запропонували всім бажаючим пройти спеціальну діагностику, за допомогою якої можна визначити стійкість організму щодо кору.
 
У випадку низького рівня спротиву є сенс пройти вакцинацію.
 
«Ми активізували роботу з профілактики, — каже Лілія Змій. — Починаючи з 15 квітня, буде обмежено проведення культурно-масових заходів на весь протиепідемічний період. Це щонайменше 21 день. Викладачі та студенти, які контактували з хворими, щодня проходять медичний огляд. В університеті частіше роблять вологе прибирання та регулярно провітрюють аудиторії».  
 
Загалом на Харківщині з початку року на кір захворіло  майже 2 тисячі чоловік. При цьому динаміка поширення інфекції постійно зростає.
 
Лідирують у списку, власне, Харків, а також Валківський, Нововодолазький i Первомайський райони. Майже половина хворих — діти.
 
Лікарі кажуть, що єдиним надійним способом профілактики кору є вчасно і правильно проведена вакцинація. Як свідчить практика, щеплення в розпал епідемії часто буває замало для того, аби уникнути цiєї недуги.