У Києві затримали активіста, який хотів роздавати листівки проти Зеленського

09.04.2019
У Києві затримали активіста, який хотів роздавати листівки проти Зеленського

Леонід Овчаренко.

«Не допустимо прокремлівського реваншу!».
 
 
З таким закликом активіст Леонід Овчаренко планував влаштувати одиночний пікет і встановити агітаційний намет на майдані Незалежності.
 
 
Метою його акції протесту було роздати листівки з інформацією про кандидата в президенти Володимира Зеленського.
 
 
Проте хлопець не встиг повністю встановити намет і роздати хоча б одну листівку, як працівники поліції його затримали: «Затримали мене за поширення передвиборчої агітації. Поліція підійшла миттєво і попросила подивитися листівки. Я все виконав на їхнє прохання і вони миттю заявили, що я мушу з ними пройти до відділку. Я, звісно, відмовився. І у відповідь мене взяли за руки, за ноги, запакували в автозак і відправили до відділку».
 
 
За словами пана Овчаренка, який давно є активістом групи «Відсіч», це вперше з ним так грубо поводились.
 
«І найбільше мене з цього всього лякає, що ж нас чекає далі», — додав хлопець. 
 
У поліції склали адміністративні протоколи за ст. 212-10 — порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації і ст. 185 — злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
За три години хлопця відпустили і призначили судове засідання на 10 квітня. Друзі та активісти вирішили не залишати цю справу і на сторінці групи «Відсіч» у «Фейсбуці» зазначили, що збирають усіх небайдужих у середу під Шевченківським судом. 

ДО РЕЧІ

Сьогодні в «Інстаграмі» кандидата у президенти Володимира Зеленського з’явилося відео, де актор дякує поліції та міністру внутрішніх справ за якісно проведену роботу під час першого туру президентських виборів.
 
«Це вперше в історії України міністерство та правоохоронці працювали не на конкретного кандидата, а задля чесності проведення виборів. Дякую вам», — зазначив Зеленський.