«Ще доля не пропала»: Оксана Забужко обнадіяла українців прогнозом про вибори

03.04.2019
«Ще доля не пропала»: Оксана Забужко обнадіяла українців прогнозом про вибори

Українцям не варто сприймати підсумки першого туру виборів як вирішальні.
 
 
Адже є великий шанс, що у другому турі ситуація кардинально зміниться.
 
 
Таку думку висловила українська письменниця Оксана Забужко на своїй сторінці у «Фейсбуцi».
 
 
При цьому вона визнала, що на першому етапі боротьби за своє майбутнє українці надали перевагу телевізору перед холодильником.
 
«Чому всі так схарапудилися? Невже дійсно не вірили, що в нас у «битві телевізора з холодильником» може перемагати телевізор, тільки в дзеркально протилежній російській розкладці?
 
Правило керованого розуму №2: коли холодильник повний, а телевізор стверджує тобі, що порожній і ти «ніколи ще так погано не жив», — вір телевізору!» — із сарказмом пише вона.
 
Забужко також нагадала суспільству, що Майданом 2013-14 років Україна «зірвала стоп-кран» потяга, який на всіх парах мчав у прірву.
 
«Війна за «новий світовий порядок» нарешті стала дійсністю. І я щаслива, що моя країна — цілісна, як «колективний індивід» і «колективна душа». Коли її прийшли вбивати, не дезертирувала, не колаборувала, і вирішальною для історичної дії «критичною масою» одиниць, таки, незважаючи на брак довіри до влади (а також наполегливе інформ-прокапування «це не твоя війна»), поплювала в долоні й узялася за оборону, ясно розгледівши під російським триколором свою смерть», — зазначила письменниця.
 
Вона висловила впевненість у тому, що, незважаючи ні на що, повзучій окупації зі споротими нашивками не вдалося повністю розкласти український народ до стану «біомаси».
 
«Відсотка «заражених» виявилося недостатньо. А це, зі свого боку, означає, що зусилля на цьому фронті надалі будуть подвоєні. Ось вони і стали подвоєні. Ще й як! І ніхто їм особливо не пручався. Тому нічого несподіваного не відбулося, могло бути гірше. «Відсоток заражених», хоч і загрозливо високий, ще все ж таки у нас, тьху-тьху, сумісний iз життєвими показниками — ще наша доля не пропала. Стоїмо», — з оптимізмом підсумувала Забужко.