Харківська мерія вдруге проігнорувала рішення суду про повернення старих цін на проїзд

29.03.2019
Одразу дві установи — Окружний та Апеляційний адміністративні суди — зобов’язали Харківську міськ­раду призупинити дію постанови про підвищення вартості проїзду в електротранспорті.
 
Але чиновники двічі проігнорували це правове рішення. Більше того, в міськвиконкомі відмовилися повернути старі ціни навіть на час, поки триває судовий розгляд конфлікту.
 
«У полі діючого законодавства ніхто з членів виконавчого комітету та міськради не збирається порушувати закон і тим паче діяти так, аби кримінальне переслідування надходило на адресу тих чи інших співробітників, — прокоментував ситуацію мер Геннадій Кернес. — Ми чекаємо роз’яснення розумного суду».
 
На думку міського голови, тарифний скандал можна розцінювати як спробу дестабілізації обстановки в Харкові. Але, незважаючи на це, транспорт у місті працюватиме. Причому за новими цінами, які встановив виконком і затвердили депутати.
 
«У міськраді вважають, що суд не має права обмежувати їх i призупиняти дію прийнятої постанови, тому чиновники в будь-який спосіб просто не виконують судове рішення і не повертають старі тарифи, — пояснив ситуацію юрист Роман Чумак. — На сьогодні за невиконання судового рішення передбачено кримінальну відповідальність. Ідеться про штраф i виправні роботи».