Тарифи збільшили, а зарплати зменшили: у Харкові сміттярі протестують через нестерпні умови праці

20.03.2019
Водії КП «Комплекс iз вивезення побутових відходів» не хочуть виходити на роботу через нестерпні умови праці.
 
Як повідомила агенція АТН, днями близько сотні працівників комунального підприємства зібралися для того, щоб висловити свою незгоду з політикою керівництва.
 
Вони кажуть, що останнім часом їхні зарплати помітно зменшилися, хоча кілька місяців тому тариф на вивезення сміття у Харкові зріс фактично вдвічі.
 
Більше того, водіям додали робочих годин без занесення до заробітної відомості, а також змушують купувати запчастини за власний кошт.
 
До протесту робітників підштовхнув і той факт, що на двох автомобілях невдовзі працюватимуть не чотири водії, як було досi, а три. 
 
Така реорганізація, на їхню думку, неминуче призведе до скорочення, а ті водії, які залишаться на підприємстві, отримають ще більші навантаження.
 
До речі, кiлькiсть бажаючих працювати в таких умовах сьогодні різко зменшилася, 70 відсотків працівників КП уже написали заяви про звільнення. Якщо кадрова політика підприємства не зміниться, то місто невдовзі просто потоне у смітті. 
 
Неприємний сюрприз підготувала харків’янам і адміністрація КП «Харківські теплові мережі», де тарифи на тепло і гарячу воду вже з 1 травня планують підвищити майже на 22 відсотки.
 
Для цього у підприємства знайшлося одразу дві причини — зростання вартості виробництва, транспортування і постачання теплової енергії для потреб населення та помітне збільшення витрат на оплату праці у зв’язку з підвищенням рівня середньої зарплати.
 
Комунальники також включили до тарифу подорожчання природного газу, вугілля, послуг КП «Харківводоканалу», витрат на електроенергію та сплату екологічного податку. Остаточне рішення вони планують озвучити 25 березня.