У Харкові мешканці новобудови перекрили проспект з вимогою дати їм світло

13.03.2019
Півсотні мешканців харківської новобудови по вулиці Мирній, 19 перекрили рух транспорту на центральному проспекті Науки, домагаючись підключення їхнього будинку до електричної мережі.
 
За словами протестувальників, будівельна компанія не врегулювала стосунки з Обленерго, тому власники квартир не можуть постійно отримувати цю так необхідну кожному комунальну послугу.
 
Світло їм то вмикають, то вимикають знову. Оскільки газові котли в будинку працюють від електрики, то, зрозуміло, люди отримали подвійну проблему. 
 
Після вуличного пікета струм до новобудови вiдновили. Але чи вирішиться проблема повністю найближчим часом, поки що невідомо. 
 
А по вулиці Садовій у Харкові днями сталася інша комунальна трагедія. Там двоє слюсарів КП «Харківські теплові мережі» спустилися до теплової камери, аби полагодити трубу, що вийшла з ладу.
 
На лихо, стався прорив, і одного з ремонтників буквально накрила хвиля гарячої води. Від отриманих опіків i травм живота 57-річний чоловік помер у кареті швидкої допомоги. 
 
«За фактом НП наразі проводять службове розслідування, — повідомив генеральний директор підприємства Сергій Андрєєв. — Те, що сталося, — нещасний випадок. Це може бути як людський фактор, так і порушення правил техніки безпеки».