У російському Красноярську перед Універсіадою висадили штучні ялинки

27.02.2019
У російському Красноярську перед Універсіадою висадили штучні ялинки

(Фото: @bigup_universe)

Паралельно з тим, як зростає число злиденних людей у Росії, збільшується і кількість спортивних заходів, на які влада витрачає захмарні суми, проте ними так люблять пишатися росіяни. Ще свіжа в пам’яті Сочинська зимова олімпіада, яку провели в субтропічному кліматі і, відповідно, витратили на це найбільшу суму грошей з-поміж аналогічних попередніх олімпіад; чемпіонат світу з футболу з його стадіонами, які то змило дощами, то роздовбали баклани. Цього ж року росіяни збираються так само оригінально провести Універсіаду, що пройде в березні у Красноярську — найбільш забрудненому промисловому місті РФ. Але хіба це може зупинити доблесних функціонерів від спорту! 
Щоб пустити порох в очі сонцеликому, а заодно й гостям Універсіади, організатори цих спортивних змагань вирішили навести лад у місті, яке потерпає від промислового смогу, а заодно й прикрасити його. Оскільки через шкідливі викиди сніг у місті (а це ж, нагадаємо, — Сибір і сніг там лежатиме ще до квітня) дуже швидко після випадання набуває брудно-сірого забарвлення, місцеві чиновники видали розпорядження прикрити його білосніжним... синтепоном. Проте вони не врахували, що за кілька днів і синтепон забрудниться, адже промислові гіганти продовжують працювати, незважаючи на різноманітні заходи, які проходитимуть у місті. Та й це ще не кінець: щоб озеленити місто, місцеві можновладці розпорядилися висадити в місті ялинки... також синтетичні. Їх втикають просто в землю, при цьому розпушуючи гілочки (ну просто так само, як це робимо ми, дістаючи з антресолей коробки зі штучними новорічними деревцями і розпрямляючи злежані в коробках гілочки).
А ще місцева влада потурбувалася, щоб повітря в місті на час проведення змагань було чистішим, тож і роздала жителям міста, які проживають у власних будинках, вугілля, яке при спаленні не виділяє кіптяви й диму. Народ зрадів безкоштовному паливу, але ненадовго, адже тут-таки прийшов «наганяй» — палити в грубах цим вугіллям дозволяється тільки під час проведення Універсіади!