У Харкові близько сотні власників «євроблях» заплатили шахраям за «пільгове розмитнення»

19.02.2019
У Харкові близько сотні власників «євроблях» заплатили шахраям за «пільгове розмитнення»

Шахраї нагріли руки на власниках «євроблях», які мріяли пільгово розмитнити автомобілі (Фото VARIANTY.NET)

Пільговий період розмитнення імпортних автівок завершується вже цими днями, 22 лютого.
 
Тож, бажаючи заплатити менше, близько сот­ні харків’ян «купилися» на пропозицію двох брокерів, які пообіцяли владнати проблему впродовж десяти днів.
 
Коли ж клієнти прийшли по готовi документи, від «митників» в офісі по вулиці Шевченка вже не лишилося й сліду.
 
«Дехто довірив навіть документи на транспорт і ключі від своєї автівки, — повідомила інспекторка сектору моніторингу Київського ВП Яна Кулькіна. — Зрозумівши, що їх обдурили, люди пішли у поліцію».
 
За доставку та розмитнення автомобілів iз Польщі, Прибалтики та Кореї довірливі люди заплатили від однієї до двох тисяч доларів.
 
Загальна сума виявилася чималою, оскільки дружина одного з аферистів виставила в мережі відео, на якому її щасливий чоловік просто купається в дощі із зелених купюр.
 
І хоча жінка швидко видалила свій акаунт, «брокера» завдяки зйомці міліція таки знайшла.
 
Наразі він заперечує свою причетність до злочину, проте ошукані власники «євроблях» впізнали в герої сюжету власного кривдника.
 
«Потерпілі та свідки вказують, що саме підозрюваний, якому сьогодні обрали запобіжний захід, безпосередньо брав вказані кошти», — повідомив прокурор Харківської прокуратури Руслан Чуб. — Шахраї видурили в автомобілістів 2 мільйони гривень. За це їм загрожує від 5 до 12 років в’язниці». 
 
Ажіотаж навколо розмитнення авто з єврономерами виник через те, що митниця з суто технічних проблем спроможна впустити до України лише близько 3 тисяч автівок на добу, тодi як бажаючих у рази більше.
 
Як свідчить статистика, за три місяці дії нововведеного закону автомобілісти легалізували понад 80 тисяч автівок, сплативши 5 мільярдів гривень.