Ректор Віктор Андрущенко представив двотомник про новітнє державотворення

28.12.2018
Ректор Віктор Андрущенко представив двотомник про новітнє державотворення

У Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова презентували двотомник «Організоване суспільство».
 
 
Книга перша — «Від мрії до дії». Книга друга — «Філософія новітнього державотворення».
 
 
Автор — Віктор Андрущенко, ректор університету, член-кореспондент Національної академії наук України, дійсний член Національної академії педагогічних наук України, президент Асоціації ректорів педагогічних університетів Європи, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії в галузі освіти та Державної премії в галузі науки і техніки України.
 
Автор понад 850 публікацій, серед яких — 75 колективних та 45 індивідуальних монографій. Віктор Андрущенко підготував 76 кандидатів наук та 56 докторів наук.
 
У книзі обґрунтовано авторську модель суспільно-політичної організації в період переходу від тоталітаризму до демократії.
 
Проаналізовано ризики, що виникають на цьому шляху, засоби їх подолання, умови та ресурси його досягнення й поступового переростання в суспільство громадянської, демократичної самоорганізації.
 
Видання розраховано на студентів, науковців, державних діячів, політиків, громадських активістів, а також тих, хто шукає і порушує шлях до свободи і демократії, суспільного порядку і прогресивного розвитку. У передмові автор зазначив, що книгу присвячує українському народові — працьовитому, талановитому і перспективному.
 
«Це подія, до якої ми йшли декілька сторіч, —підкреслив присутній на презентації третій Президент Віктор Ющенко. — Дуже часто нам бракує єдності. Нас легко було розділити чи то мовою, чи то церквою, чи то культурою. Власне, Віктор Андрущенко написав порядок дня — виписав найактуальніші питання, закінчуючи перспективою. Автор без сумнівів вірить, що Україна має вийти (і поза всяким сумнівом вийде!) на шлях самоорганізації і саморозвитку. Для цього є всі об’єктивні і суб’єктивні передумови».
 
Віктор Андрущенко каже: «Я вірю в історичну місію українського народу, який подарував світові землеробську й пісенну культури, вірю в багато­гранний талант української людини, яка, попри різноманітні історичні перепони, утверджувала і розвивала гуманістичні пріоритети в системі тих культур світу, куди кидала її історична доля, вірю в соціально-історичний досвід моїх батьків, дідів і прадідів, які виховали мене й моє покоління як свідомих українців, що прагнуть до творчості і свободи».
 
Двотомник вийшов тисячним тиражем у ТОВ «Видавництво «Знання України».