Святослав Вакарчук виступить у Харкові 29 попри відмову юридичного університету

26.10.2018
Святослав Вакарчук виступить у Харкові, як і планувалося, 29 жовтня, але не в Палаці студентів юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, а у виставковому комплексі. Ректорат вишу спочатку погодився провести зустріч на своїй території, але потім несподівано змінив своє рішення, пославшись на таємничі «об’єктивні причини». 
 
«Мені це дуже нагадує старі радянські часи або часи незалежності, коли все робилось по вказівці зверху, — прокоментував ситуацію Святослав Вакарчук. — Особливо дивно отримати таке пояснення від юристів та представників університетів — незалежних і вільних осередків наукової думки. Немає ні прозорості, ні чіткості. Таке враження, що хтось там зверху сказав «не можна», і йому відповіли «так і зробимо».
 
У Харкові лідер групи «Океан Ельзи» планує обговорити з юридичною спільнотою міста свою статтю «Верховенство права та питання судової реформи», яка була надрукована у ЗМІ. Згаданий навчальний заклад був би найприйнятнішим майданчиком для такого діалогу, тому й отримав відповідну пропозицію. 
 
«У мене на руках є проект договору, який шановний пан ректор підписав, — каже Святослав Вакарчук. — У ньому йдеться про згоду університету надати приміщення і фактично виступити формальним співорганізатором такої зустрічі».
 
Схоже, президентські амбіції відомого співака внесли корективи у попередні плани ректорату вишу. Хоча розголос більшою мірою працює на Святослава Вакарчука. У будь-якому випадку візит співака наповнить Харків українським змістом.