Ляшко: «Нові тарифи розбивають сім’ї та доводять людей до відчаю»

07.09.2018
Ляшко: «Нові тарифи розбивають сім’ї та доводять людей до відчаю»

Олег Ляшко разом iз людьми обурюється непомірним апетитам чиновників.

Альтернатива підвищенню ціни на газ — це збільшення обсягів видобутку власного блакитного палива, наголосив Олег Ляшко.
 
Тоді не тільки не доведеться підвищувати тарифи на «комуналку» на догоду МВФ, а й можна знизити їх мінімум удвічі, переконаний лідер Радикальної партії.
 
«Сьогодні найбільша проблема для українців — ціни на газ і тарифи на «комуналку». Люди з великим острахом чекають жовтня-листопада, коли прийдуть нові платіжки. Уряд і Президент, який теж несе відповідальність, бо підписав меморандум iз МВФ і взяв на себе відповідні зобов’язання, розказують, що альтернативи підвищенню ціни на газ немає. Це брехня! Альтернатива підвищенню ціни на газ — це зниження ціни на газ! Ми вимагаємо встановити справедливу ціну, а не ту «космічну», яку штучно прив’язують до імпортного паритету», — підкреслив Ляшко.
 
Щоб українці могли платити європейську ціну на газ — у них мають бути європейські зарплати і пенсії, зазначив політик. Але міжнародні організації проти підвищення доходів людей.
 
«МВФ вимагає підвищувати ціни за газ, натомість заперечує проти збільшення зарплат і пенсій. Де людині взяти 12-13 тисяч гривень, щоб заплатити за тисячу кубів газу, при тому, що собівартість видобутку українського газу 1,5-2 тисячі гривень? І нашого газу цілком достатньо для побутових споживачів. Натомість уряд і «Нафтогаз» підвищують ціни на газ для промисловості і фактично вбивають її, роблять неконкурентною, скорочують робочі місця українців та прирікають людей їхати на заробітки по закордонах замість того, щоб заробляти в Україні», — вважає Ляшко.
 
Обурює політика і те, що одночасно з підвищеням ціни на газ влада обмежує доступ українців до субсидій.
 
«Уряд прийняв рішення, яким 3 мільйони людей штучно відрізав від субсидій. У Луганській області дідусь iз бабусею прожили до 80 років разом і сьогодні їхні дві пенсії не дають їм права на отримання субсидії. 80-рiчна пара розлучається. Це до чого треба довести людей, щоб вони на схилі років розлучалися, аби заплатити за «комуналку»? Щоб голова «Нафтогазу» Коболєв три мільйони гривень щомісяця зарплати отримував і 45 мільйонів премії?» — обурився політик.
 
Олег Ляшко вимагає від влади взяти на себе відповідальність і припинити політику обкрадання українців.
 
«Сьогодні 3 мільйони киян сидять без гарячої води. Дітей у холодній воді купають, бо стали заручниками непомірних апетитів ненажерливої влади і керівництва «Нафтогазу». Хто за це має відповідати? Ті, хто довів до цього країну. Тому ми вимагаємо  відставки голови «Нафтогазу» і звіту уряду в парламенті щодо підвищення ціни на газ», — підсумував Ляшко. n