На Харківщині продовжують вимагати розслідування загадкової загибелі активіста

17.07.2018
Громада селища Есхар Чугуївського району, що на Харківщині, й далі вимагає від правоохоронців детального розслідування загибелі 23-річного активіста Микола Бичка, якого знайшли повішеним у місцевому лісі у червні. 
 
Версію про самогубство, на якій зупинилося слідство, земляки загиблого категорично відкидають.
 
На їхню думку, хлопець тривалий час боровся з промисловими викидами до річки Уди, тому його смерть могла бути вигідною тим, хто не хоче вирішувати цю проблему.
 
«Громада прийняла рішення поставити ультиматум керівництву чугуївського відділу поліції і дати тиждень на проведення усіх слідчих дій, — написав у соціальних мережах адвокат Роман Лихачов. — Минуло вже понад 40 днів після смерті хлопця, але, за словами його матері, з 9 червня слідство ніхто не проводить». 
 
На знак протесту жителі селища вже втретє зібралися біля приміщення поліції й прикріпили до паркану будівлі плакати зі своїми вимогами.
 
Кажуть, якщо й після цього слідчі дії не будуть поновлені, поїдуть страйкувати до Харкова. 
 
А жителі міста Мерефа того ж дня перекрили трасу Харків — Дніпро — Сімферополь, аби привернути увагу обласної влади до стану їхніх доріг.
 
Вони неодноразово зверталися з аналогічним проханням до різних інстанцій, але, оскільки не отримали чіткої відповіді, попросили захисту в «Національного корпусу».
 
Ця  громадська організація вже не раз допомагала регіональним  громадам області відстояти власні права, тому поява на місці події її активістів завжди викликає певний суспільний резонанс.
 
«Влада знала, що буде проведена акція, — повідомив член «НК», депутат Мерефської міськради Артем Попов. — Тому сюди вночі прислали техніку й почали зрізати асфальт. Але, оскільки жодних документів про підтвердження початку ремонтних робіт бригада при собі не мала, ми вирішили продовжити акцію протесту».
 
Її результатом стало звернення місцевих жителів до облавтодору з вимогою забезпечити реконструкцію шляхів законним чином.