У Харкові цьогорічний велодень зібрав рекордну кількість учасників

22.05.2018
Тринадцятий за рахунком велодень зібрав у Харкові рекордну кількість учасників, адже проїхатися центральною частиною міста на велосипеді вирішили 25 тисяч містян. Це майже вдвічі більше, ніж минулого року. 
 
Уже за традицією свято розпочалося з флешмобу на майдані Свободи. Велосипедисти вирішили створити фігуру свого улюбленого виду транспорту і, наслідуючи Ілона Маска, запустили його на Марс.
 
Тему цього дійства харків’яни обирали відкритим голосуванням на одному з міських порталів. Ідею відправити велосипед до сусідньої планети за­пропонувала Вероніка Горчакова, за що й отримала в подарунок нову двоколісну машину. 
 
Загалом велодень у Харкові проходив у формі карнавалу, де за рулем можна було зустріти голлівудських та казкових героїв, середньовічних лицарів і просто кумедних персонажів.
 
Творчий підхід до спортивного заходу пояснюється зростаючою популярністю велоспорту серед харків’ян, оскільки в парках і на деяких дорогах тут з’явилися спеціальні доріжки і пункти прокату.
 
До речі, міськвиконком планує з’єднати Саржин Яр, Білгородське шосе та лісопарк в єдину дорогу довжиною 30 кілометрів. 
 
Подібні плани має також влада Києва. «Влітку у столиці запрацює 27 точок велопрокату, — повідомив у розпал спортивного свята мер Віталій Кличко. — А на кінець року плануємо вже 300 таких пунктів. Перші з’являться на Трухановому острові, у Маріїнському парку та парку Шевченка».
 
Порадує мерія містян також новими велопарковками, точками байкшерингу і велотрасою з Троєщини на Європейську площу. У планах – маршрути з Солом’янки, Виноградаря та Оболоні до центру міста. 
 
У Львові родзинкою заходів, які зібрали 1500 любителів двоколісного транспорту з педалями, став офіційний запуск велопатруля.
 
Перші підрозділи поліцейських виїдуть у парки, сквери та на центральні вулиці міста вже цими днями й працюватимуть не лише в теплу пору року.
 
«Загалом зараз у нас є 10 інспекторів, — повідомив начальник Управління патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко. — Щодня виїжджатимуть два екіпажі. Відтак ми ретельніше зможемо забезпечувати спокій у парках і скверах, оскільки патрульні на двоколісних зможуть швидше долати дистанції у багатолюдних місцях».