У Харкові відновили роботу пересувних ветеринарних кабінетів

22.05.2018
У Харкові відновили роботу пересувних ветеринарних кабінетів

«Швидка» для хвостатих.

Харківське КП «Центр поводження з тваринами» з настанням тепла відновив роботу пересувних ветеринарних кабінетів.
 
Ідеться про два фургони на колесах, що нагадують невелику «польову» операційну. Курсують вони за спеціальним графіком і здебільшого на території приватного сектору.
 
«Мешканцям цих районів складніше привезти до ветклініки своїх тварин у громадському транспорті, тому приїжджаємо самі, — каже головний лікар комунального підприємства Олена Лаптій. — Ми надаємо такі послуги, як вакцинація, огляд, консультація, стрижка кігтів, чистка вух. У цих же автомобілях можемо проводити нескладні хірургічні маніпуляції. Тобто кастрацію і стерилізацію собак i котів». 
 
Кошти на придбання пересувних веткабінетів були виділені два роки тому з міського бюджету. За цей час ветеринари прооперували півтори сотні тварин й провели 600 вакцинацій.
 
Фахівці кажуть, що більшість їхніх вухатих пацієнтів жодного разу не відвідували спеціалізовані клініки, а відтак уперше отримали необхідний догляд.
 
Вартість наданих послуг у 3-4 рази нижча, ніж у стаціонарних ветцентрах. Пенсіонери та малозабезпечені громадяни оплачують лише вартість медикаментів.
 
Головна мета проекту — стимулювати якомога більшу кількість власників собак, котів та інших тварин боротися з небажаним приплодом, що сприятиме зменшенню кількості безпритульних тварин на вулицях міста.