Харківське комунальне підприємство закупило «золоту» квіткову розсаду

27.04.2018
Харківське комунальне підприємство закупило «золоту» квіткову розсаду

Харківське комунальне підприємство «Донець» уклало угоду з торговельно-виробничим підприємством «Ресурс» на постачання квіткової розсади.
 
 
Згідно з домовленістю, замовник отримає 8 тис. 500 саджанців, сплативши за них 197,88 тисячі гривень.
 
 
Цю інформацію поширили співробітники місцевого антикорупційного центру, посилаючись на сайт «Прозоро» з тієї причини, що вартість однієї квітки (23 грн. 28 коп.), за їхніми даними, виявилася підозріло високою.
 
 
Для порівняння вони навели «зелену» калькуляцію комунальників міста Красноград, яким вдалося таку ж самісіньку розсаду придбати по 10 гривень за штуку, але в іншого постачальника.
 
Більше того, навіть КП «Харківзеленбуд» закуповує матеріал для висадки у 1,5-2 рази дешевше. 
 
Про те, що «Ресурс» стабільно торгує «золотими» саджанцями свідчить і його підприємницька діяльність у селищі Слобожанське Зміївського району.
 
За даними Харківського антикорупційного центру, наразі правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем посадовцями цієї селищної ради. 
 
Як стало відомо, «Ресурс» не так давно проводив у Слобожанському «реконструкцію зелених насаджень», оцінивши свої послуги в 4 мільйони гривень.
 
Але після перевірки виникли підстави вважати, що учасники процесу «навмисно завищили в актах вартість виконаних робіт та придбаних товарів, чим було заподіяно матеріальних збитків на суму понад 1 мільйон гривень». Розслідування триває.