Каддафі не відпускає: у Франції взяли під арешт екс-президента Саркозі

21.03.2018
Каддафі не відпускає: у Франції взяли під арешт екс-президента Саркозі

Ніколя Саркозі.

Поліція Франції затримала колишнього президента країни Ніколя Саркозі, повідомляє агенція «Рейтер» iз посиланням на джерела в судовій владі.
 
За даними агенції, Саркозі затримали на 48 годин, щоб допитати у зв’язку з розслідуванням фінансування його передвиборчої кампанії.
 
Французька газета «Ле Монд» уточнює, що вчора вранці Саркозі добровільно з’явився на судове засідання в цій справі у французькому місті Нантер, де поліція взяла його під варту і доправила на перший допит. 
 
Французькі ЗМІ пишуть, що від 2013 року правоохоронці розслідують можливі порушення під час фінансування президентської кампанії Саркозі 2007 року, зокрема під час залучення коштів від уряду екс-диктатора Лівії Муаммара Каддафі.
 
Учора Саркозі вперше з’явився до суду, який розглядає справу можливого незаконного фінансування владою Лівії його передвиборчої кампанії. Про це повідомив у березні 2011 року син Каддафі — Саїф аль-Іслам.
 
У березні 2012 року видання Mediapart надрукувало документи про зв’язки Саркозі з Каддафі. Екс-президент називає їх фальшивкою. 
 
Упродовж 48 годин правоохоронні органи мають визначитися з подальшими запобіжними заходами стосовно колишнього президента.
 
Ніколя Саркозі був президентом Франції з 2007-го до 2012 року. На президентських виборах 2012 року він програв кандидату від Соціалістичної партії Франсуа Олланду.