ДТП у Харкові: батьки потерпілої вимагають її довічного утримання винуватцями аварії

06.03.2018
У Київському районному суді Харкова продовжують слухання справи, що отримала назву «Харківська трагедія».
 
На лаві підсудних i далі залишаються обидва учасники ДТП — Олена Зайцева та Геннадій Дронов, хоча останній не визнає своєї вини. 
 
Утiм сторона звинувачення лишається непохитною: «Водійку «Лексуса» обвинувачують у тому, що вона почала рух на заборонений сигнал світлофора і перевищила швидкість, — прокоментувала ситуацію прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.
 
— Водія «Фольксвагена» також обвинувачують у тому, що почав рух на заборонене світло світлофора і порушив так звану «стоп-лінію» на перехресті. Крім того, він, за даними експертиз, бачив «Лексус» і мав пересвідчитись у безпеці руху».
 
Конфлікт полягає в тому, що поява у справі другого підозрюваного може пом’якшити вину основної винуватиці ДТП, але захисники Геннадія Дронова вважають такий поворот у справі недоречним.
 
На їхню думку, потрібно  провести ще одну технічну експертизу, яка б встановила точну швидкість руху  автомобіля Зайцевої.  
 
«Це напряму вплине на кількість учасників процесу, — вважає адвокат Ярослав Куц. — Якщо виявиться, що швидкість «Лексуса» перевищувала 100 км/год., то це свідчитиме про те, що фактично у Дронова не було можливості вчасно відреагувати і вчасно виявити небезпеку. Саме на цьому недоопрацюванні базуватиметься наш захист. У категорії справ по ДТП буде все ж таки маніпулювання висновками експертиз, бо ті, що провели поліцейські,  недостатньо якісні й не дають повну картинку». 
 
Підсудним потерпілі висувають і фінансові претензії. Зокрема,  Юрій Неудачин, який після аварії має серйозні проблеми з ногами, хоче отримати компенсацію у 500 тисяч гривень.
 
А батьки Оксани Євтєєвої (дівчина втратила сестру і чоловіка) вимагають довічного утримання молодої жінки, бо та лишилася після аварії інвалідом ІІ групи.