Ляшко: Хочу, щоб українці частіше їли м’ясо!

14.02.2018
Ляшко: Хочу, щоб українці частіше їли м’ясо!

Олег Ляшко добився дотацій на утримання корів

Зупинити еміграцію може тільки підвищення доходів українців та підтримка національного виробника.
 
На цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.
 
«В Україні шахтар отримує 10-15 тисяч гривень зарплати у кращому випадку, а в сусідній Польщі за ту ж роботу платять 2-3 тисячі євро. При цьому українські шахтарі повинні мінімум раз на рік блокувати дороги, щоб їм ті зарплати виплатили. Тому люди і їдуть за кордон. Щоб це зупинити, треба підвищити доходи та створити умови для ведення бізнесу. У нас сьогодні кредити дають під 25-30%, а в Польщі — під 5%. Тому бізнес у Польщі розвивається, а в Україні загинається. Зрозуміло, що за таких умов ніякого економічного розвитку в країні не буде», — підкреслив Ляшко.
 
Для створення нових робочих місць лідер РПЛ пропонує ухвалити низку законів. Зокрема, законопроект «Купуй українське, плати українцям!», щоб надавати переваги українським виробникам при державних закупівлях.
 
«Ідеологія законопроекту проста — щоб кошти платників податків працювали на український бюджет та створення нових робочих місць для українців. Такий закон є в США та багатьох країнах Європи. Ми хочемо, щоб за умови однакової ціни та якості перевагу надавали українським виробникам. Нам кажуть, що це суперечить угодам про Зону вільної торгівлі та дискримінує іноземних виробників. Навпаки, таким чином ми заохочуємо іноземні компанії приводити своє виробництво в Україну, створювати робочі місця, виготовляти продукцію з української сировини, платити податки у наш бюджет та зарплати українцям», — пояснив народний депутат.
 
Олег Ляшко переконаний, що розвиток країни неможливий без розвитку села.
 
«Сьогодні в Україні менше двох мільйонів корів. Щоб відновити поголів’я великої рогатої худоби хоча б до рівня 1991 року, треба не менше 10 років. Але вимога МВФ про заборону молока із приватних господарств призведе до вирізання корів. А потім завозитимуть бодягу з-за кордону. Я не знаю ні однієї людини, яка б померла від «неякісного» українського молока — всі виросли рожевощокі та здорові. Тому ми наполягаємо, що всі угоди, які суперечать національним інтересам та позбавляють українців роботи і зарплати, мають бути скасовані», — зазначив лідер РПЛ.
 
Команда РПЛ вимагає від уряду спрямовувати більше коштів на дотації на утримання худоби.
 
«2500 гривень на корову — це, звісно, мало, бо ми вимагали 5000. Але це краще, ніж нічого. Добре, що уряд почув нас і прийняв хоча б одне рішення на підтримку тваринництва. Тепер дуже важливо, щоб ці кошти доходили до селян, а не до олігархів. Щоб люди на селі вирощували більше корів та більше продавали молока і м’яса. Бо через свої низькі доходи українці м’ясо тільки на свята їдять. А я хочу, щоб українці їли його частіше. Тому ми боремося за підвищення зарплат і за зниження цін», — підсумував Ляшко.