Заколотники на чолі з Корнетом поступово беруть під контроль фейкову «ЛНР»

24.11.2017
Заколотники на чолі з Корнетом поступово беруть під контроль фейкову «ЛНР»

В окупованому Луганську владу бере новий «вождь».

Режим ватажка бойовиків Ігоря Плотницького, який він збудував за сприяння російських штиків в окупованому Луганську та на окремих територіях області, виявився недостатньо зцементованим і хитким. 
 
 
Тим більше коли на закривавлене крісло «Плотви» (саме так свого ватажка зневажливо називають самі сепаратисти в соцмережах) претендує не кращий за нього покидьок і запроданець Ігор Корнет, так званий «міністр МВС «ЛНР».
 
 
Вiн отримав підтримку, як колись і Плотницький, у вигляді тих-таки російських багнетiв i кулаків хлопчиків Захарченка — ватажка сусідньої фейкової «ДНР». 
 
 
Відтак вихід один: біжи, Ігорю, біжи! Бо на п’яти наступає вже інший Ігор. Якщо днями інформація про втечу Плотницького до Росії не підтвердилася (з’ясувалося, що він забарикадувався у будівлі колиш­ньої Луганської облдержадміністрації), то вже у четвер російська «Новая газета» повідомила, що він таки виїхав iз Луганська з найближчими поплічниками.
 
Зокрема, за межі міста виїхав автомобільний кортеж, в якому перебував ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький, керівник його фейкової «адміністрації» Ірина Тейцман, глава ДТРК «ЛНР» Анастасія Шуркаєва та кілька інших осіб.
 
При цьо­му адміністративні будівлі в центрі Луганська, як і раніше, оточені озброєними людьми, серед яких, імовірно, співробітники так званого «МВС «ЛНР» (підпорядковуються сепаратисту Ігорю Корнету) і «міністерства держбезпеки «ДНР» (підпорядковуються ватажку донецьких бойовиків Олександру Захарченку, який підтримав Корнета в його протистоянні з Плотницьким).
 
Ще зранку в четвер бойовики з оточення Корнета і Захарченка посилили охорону й підігнали бронетранспортери (БТР) до будівлі колишньої облдержадміністрації, де забарикадувався Плотницький. При цьому вони зняли оточення в районі лялькового та російського драматичного театрів.
 
За свідченнями місцевих мешканців, якщо в середу Луганськ практично «вимер», то вже у четвер було видно, що людей на вулицях побільшало. Невже люди відчули, що загроза кривавих розборок між сепаратистами минула? 
 
Перед цим і Плотницький, і Корнет обмінювалися заявами про те, що обидва тримають ситуацію під контролем і невдовзі все це припиниться (тобто хтось один здолає опір іншого).
 
Очевидно, обіцяне краще виходить у Корнета, бойовики якого ще в середу заарештували й запроторили до підвалів керівництво фейкової «Генпрокуратури «ЛНР», яка підпорядковувалася Плотницькому.
 
Подібні невеличкі перемоги — від чергових захоплених адмінбудівель до чергових арештованих противників — схилили чашу терезів на бік Корнета.
 
Тож він одразу заявив підлеглим, що запобіг поверненню окупованої частини Луганщини до складу України, яке мало відбутися впродовж двох най­ближчих тижнів.
 
Що тут скажеш, цікаве обґрунтування своїх бандитських амбіцій i відкритого бунту проти Плотницького. Мовляв, хто не з нами, той проти нас. 
 
«Але ми не проґавили удар у спину цього разу. Ледь не вийшло повернутися назад, у «неньку». Справді, ледь-ледь. Буквально два тижні. В разі успіху зусиль українських агентів із відсторонення керівництва «МВС «ЛНР» на нашу територію був готовий зайти 3-й полк спецназу української розвідки», — звично лякає населення окупованого Луганська «укрокарателями» новий фактичний переможець у боротьбі за крісло ватажка терористичної «ЛНР».