Студенти Харківського університету імені В. Каразіна заспівали «Молитву за Україну» на рекорд

20.10.2017
Студенти Харківського університету імені В. Каразіна заспівали «Молитву за Україну» на рекорд

Харків’яни наспівали на рекорд. (Фото з сайта sq.ua.)

Зворушливу і водночас величну «Молитву за Україну», яка була написана у 1885 році Миколою Лисенком та Олександром Кониським, студенти Харківського університету виконали у форматі open air, встановивши новий рекорд України. Унікальність мистецької акції полягала в тому, що відомий духовний гімн держави проспівали одночасно 4624 осіб.
 
 
Цим самим вони перевершили аналогічне  досягнення жителів Трускавця, де до виконання твору свого часу приєдналося 2843 учасники.
 
 
Зафіксувала досягнення харків’ян керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. 
 
 
У своєрідному змаганні на першість узяли участь студенти 20 факультетів ВНЗ, Каразінська школа бізнесу і учні університетського ліцею.
 
Допомагали їм звідний хор університетів-партнерів та головний диригент Академічного хору імені В. Палкіна обласної філармонії Андрій Сиротенко.
 
У результаті твір був виконаний не просто за участі рекордної кількості студентів, а й натхненно та професійно. 
 
«Молитву за Україну» для встановлення національного рекорду вибрали харків’яни невипадково.
 
«У нашому університеті навчалися та виховувалися не лише багато видатних діячів науки та освіти, а й діячі культури, зокрема музики та живопису, — сказав ректор ВНЗ, академік Віль Бакіров. — Серед них провідне місце займає постать Миколи Лисенка. У березні виповнилося 175 років iз дня його народження, тому ми вирішили вшанувати пам’ять вихованця університету мистецькою акцією. Дуже важливо, аби в такі нелегкі часи ми збиралися разом і кожен доторкнувся душею і серцем до цієї геніальної музики та щирого слова. Сьогодні нас почує вся Україна».