Ляшко хоче посилити відповідальність за п’янство за кермом через ДТП у Харкові

20.10.2017
Ляшко хоче посилити відповідальність за п’янство за кермом через ДТП у Харкові

Олег Ляшко переконаний: лише посилення відповідальності за водіння у нетверезому стані допоможе запобігти смертельним трагедіям на дорогах.

Депутати фракції Радикальної партії зареєстрували законопроект щодо запобігання смертності на дорогах та вимагають негайно його ухвалити.
 
«Немає слів, щоб висловити співчуття рідним загиблих у ДТП у Харкові. 6 людей стали жертвами «мажорки», яка, очевидно, і права купила за гроші. Такими жертвами на дорогах у 2016 році стали більше 3 тисяч, в цьому році — майже 2,5 тисячі, а загалом за роки незалежності — більше 160 тисяч українців. Переважна більшість iз них загинула через п’яних водіїв-покидьків, які випили, сідають за кермо і вбивають наших людей. Мовчати про це і бездіяти — злочин!» — наголосив Ляшко.
 
Народний депутат звернувся до голови парламенту з вимогою першочергово розглянути законопроект №7064 Радикальної партії щодо запобігання смертності на дорогах.
 
«Ключове — це життя і здоров’я українців. Коли людей щодня вбивають п’яні водії — то на кладовищі реформи вже нікому не будуть потрібні. Ми пропонуємо посилити відповідальність за п’янство на дорогах. Сів за кермо п’яним — забирати права на все життя і 5 років тюрми, вчинив п’яним ДТП — забирати права на все життя і 10 років тюрми, сів за кермо після того, як позбавили прав за пияцтво, — 10 років тюрми», — пояснив лідер РПЛ.
 
Олег Ляшко переконаний, що лише посилення відповідальності за водіння у нетверезому стані допоможе запобігти смертельним трагедіям на дорогах.
 
«Поки кожен п’яний не буде знати, що він може сісти в тюрму за це, трагедії будуть продовжуватися. Закликаю вас, колеги-депутати, припинити смерті на дорогах!» — звернувся до парламентаріїв Ляшко.