Політрада АПУ виключила з партії народних депутатів Бакуменка та Козаченка

26.09.2017
Як повідомляє прес-служба Аграрної партії, таке радикальне рішення прийняли, бо депутати не виконали рішення політради  про неприпустимість перебування членів Аграрної партії у провладних фракціях.
 
На засіданні був присутній лише Леонід Козаченко, який свою відмову вийти з фракції пояснив з позиції здорового ґлузду: «Вихід із фракції означатиме автоматичне позбавлення депутатського мандата. Я сьогодні входжу до трійки найактивніших депутатів із законотворчості. А без мандата не зможу ні вносити законопроекти, ні подавати депутатські запити».
 
Однопартійці дорікають опальним нардепам, що ті не відстояли принципові позиції партії в ключових питаннях економічної та земельної політики.
 
Обурювалися, зокрема, що картка Козаченка за його відсутності проголосувала в залі за скасування спецрежиму ПДВ.
 
Нардеп написав заяву про відкликання свого голоса спікеру парламенту, але це не стало аргументом для більшості учасників партійного «трибуналу».
 
Зокрема, дорікали, що ні Бакуменко, ні Козаченко не вийшли до учасників протесту, активно підтриманого Юлією Тимошенко та їі однопартійцями, який аграрії проводили під Верховною Радою.
 
Частина членів політради все ж таки пропонувала надати Козаченку другий шанс.
 
Голова «Аграрної самооборони України» Юрій Крутько та голова Аграрного союзу Геннадій Новіков зазначали, що саме Козаченко завжди допомагає вирішувати проблеми рейдерських захоплень.
 
Підтримав їх і член президії АПУ Юрій Карасик: «Будучи двічі міністром, я працював із Леонідом Козаченком. Попри названі недоліки, він відстоює інтереси аграрного сектору. Нас зараз чекають непрості часи з рейдерством і земельною реформою, думаю, цій людині варто дати шанс працювати на партію», — зазначив Карасик.
 
Але більшість політради такі аргументи не влаштували.
 
Нагадаємо, рішенням від 21 квітня 2017 року АПУ закликала своїх членів-депутатів, що входять до фракції БПП у Верховній Раді та провладних фракцій у місцевих радах, здати партквитки або вийти з цих фракцій, оскільки партія не бере на себе відповідальність за економічну політику ниніш­ньої влади, яку вважає хибною.
 
Таким чином Аграрна партія України повністю позбавиться власних представників у  парламенті.
 
Адже під час попередніх виборів до Верховної Ради набрати кількість парламентаріїв, достатню для створення повноцінної фракції, аграріям не вдалося.