Анафема для Медведчука: новий «підпільний рух» обіцяє відправити кума Путіна до Ростова

06.09.2017
Анафема для Медведчука: новий «підпільний рух» обіцяє відправити кума Путіна до Ростова

Так виглядає друкована продукція «Анафеми».

У соцмережах набуває популярності «громадянський підпільний рух «Анафема», спрямований на боротьбу з політиком проросійського спрямування Віктором Медведчуком.
 
 
Про це повідомляє сайт «Новинарня».
 
 
«Наша місія — очищення України від російських агентів впливу і місцевих виродків-колаборантів, — йдеться у програмі «Анафеми». — Ціль №1 — Віктор Медведчук, якого всі помилково вважають впливовою та навіть демонічною фігурою, але насправді він є дрібною шісткою росіян. Ми діятимемо всіма методами, поки Медведчук і його посіпаки не зникнуть з української реальності. Шлях Медведчука закінчиться під ростовським парканом. Ми гарантуємо! Після цього прийде черга інших», — заявляють ініціатори руху «Анафема», які залишаються невідомими для широкого загалу.
 
Судячи з ФБ-сторінки, першою акцією «Анафеми» став друк та розповсюдження 24 серпня в Києві «народного альманаху» під назвою The Tobi Пиzda Post із критичними матеріалами щодо Медведчука.
 
Згідно з дописом, видання розповсюджували біля станцій метро.
 
«Тисячі екземплярів газети розійшлися в лічені хвилини. Кияни та гості міста ­охоче брали газету, дискутували з активістами, обговорювали прочитане між собою. Частина накладу розійшлася по пош­тових скриньках киян, а ще 22 500 примірників (...) поїдуть у турне регіонами України», — сказано в повідомленні.
 
Наступною акцією «Анафеми» стало нанесення на асфальт, стовпи, стіни й паркани в Києві принтів із хробаком, який є емблемою руху. Голова істоти нагадує портрет Медведчука. «Ми ненавидимо цього хробака всім серцем. І будемо боротися з ним усіма наявними методами», — сказано в дописі у ФБ.
 
«Доказом цього стане сайт anafema.org, на якому ми планомірно викриватимемо всю агентуру Медведчука в Україні. Політики, юридичні особи, пропагандисти, фейкові громадські діячі, продажні журналісти — кожен, хто брав чи бере у нього гроші за розвал України зсередини, буде названий, знайдений і покараний», — анонсують активісти.
 
Усіх охочих, хто має «інформацію викривального характеру про політичні або економічні зв’язки Медведчука чи його наближених», просять надсилати дані на адресу [email protected].
 
В іншому дописі «Анафема» переконує, що Віктор Медведчук є діячем зовсім не того масштабу і впливу, як його змальовують в Україні.
 
Зокрема, за твер­дженнями «Анафеми», 18 серпня в Криму Медведчук зустрічався для обговорення українського питання не з президентом РФ Путіним, а з одним із помічників радника президента РФ Владислава Суркова на ім’я Максим Поляков.
 
«Саме Поляков нарізає Медведчуку задачі так само, як іншим своїм підопічним — терористам», — сказано в дописі.
 
«Максим Поляков працює заступником начальника управління президента РФ по соціально-економічному співробітництву з державами СНД з січня 2015 року. Колишній заступник губернатора Івановської області. Відомий у керівництві сепаратистів під позивним «Полярник». Одним із головних контактерів Полякова на окупованій частині Донбасу є Денис Пушилін», — йдеться в повідомленні. 
 
Тим часом «Анафему» помітили й ті, проти кого скеровані стріли її гніву.
 
«В країні створена чергова терористична організація», яка «відкрито заявляє про плани вбивства інокомислячих», — повідомляє ресурс під назвою «Антифашист».
 
«Відомо ім’я й першої жертви, — пише він. — Це голова громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук. Цей політик нині вважається єдиною сполучною ланкою між українською і російською владою».
 
«Антифашист» також додає: «Як повідомив київський політолог, глава Київського центру політичних дослі­джень і конфліктології Михайло Погребинський, організація користується підтримкою відомих журналістів. Головним ворогом там названий Віктор Медведчук. Ставиться абсолютно чітка мета знищити його та інших людей, які хочуть завершити те, що зараз відбувається. Я знаю колишніх журналістів, які підтримують цю ідею. Їх не бентежить, що будуть проблеми з комунікацією між Росією і Україною», — говорить Погребинський.
 
«Нагадаємо, в лютому цього року нардеп Володимир Парасюк на засіданні громадської ради в Краматорську закликав фізично знищити Віктора Медведчука, — непокоїться «Антифашист». —
 
Про те, що життю Медведчука загрожує небезпека, раніше повідомляв депутат Верховної ради з фракції «Опозиційний блок», заступник голови руху «Український вибір» Василь Німченко.
 
За його словами, ще в лютому 2016 року Віктор Медведчук отримав достовірну інформацію про підготовку замаху». 
 
Якого розвитку набуде ця історія — наразі спрогнозувати складно. Було б непогано, якби кум Путіна, відчувши гостре занепокоєння через загрозу своєму дорогоцінному життю, перебрався би поближче до свого кремлівського покровителя. Принаймні повітря в Україні стало б чистішим...