На Харківщині затримали «ополченця», який тікав до Росії з доказами своїх злочинів

05.07.2017
На прикордонному пропускному пункті «Гоптівка» був затриманий 59-річний чоловік, який посеред ночі намагався виїхати до сусідньої Росії.
 
Показуючи український паспорт, він так нервував, що співробітники КПП вирішили ретельніше оглянути його багаж.
 
Зрештою у речах проїжджого знайшли не лише документи, що підтверджують його російське громадянство, а й купу фотографій, де він у військовій формі красується на тлі сучасного озброєння.
 
Більше того, при ньому був ноутбук із відео розстрілу українських бійців та світлина, на якій бойовики топчуться по українському прапору. 
 
Затриманого прикордонники передали співробітникам Служби безпеки.
 
«До СБУ та в Нацполіцію направлено повідомлення для внесення в ЄРДР інформації про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтями «Створення терористичної групи, організації» та «Наруга над держсимволікою», — повідомив спікер Державної прикордонної служби Олег Слободян. — Наразі фільтраційні заходи тривають». 
 
Інформацію з ноутбука ополченець мав iще й у роздрукованому вигляді, тому певна частина потенційних доказів потребує додаткової перевірки.
 
Але вже тепер, як припускають правоохоронці, можна з високою часткою ймовірності сказати, що затриманий дійсно причетний до діяльності російсько-терористичних угруповань на сході України. 
 
Про факт, що служба в «ополченні» стає небезпечною, свідчить і доля харків’янки Лариси Чубарової, яку днями Київський районний суд відправив до колонії на 11 років із конфіскацією майна.
 
Жінка більше прославилася як терористка з позивним «Тереза».
 
Будучи комендантом «ДНР», вона жорстоко катувала українських полонених, а також організовувала теракти на території Харкова.