Ляшко добився відставки проросійського президента ПАРЄ

30.06.2017
Ляшко добився відставки проросійського президента ПАРЄ

Олег Ляшко на сесії ПАРЄ назвав Аграмунта «політичним імпотентом».

Під час свого першого виступу в ПАРЄ в якості делегата від України лідер Радикальної партії переконав колег відправити у відставку нинішнього президента Асамблеї Педро Аграмунта, якого не наважувалися звільнити півроку.
 
Політика обурило те, що з цим питанням так довго тягнули. 
 
«Аграмунт — маріонетка російських спецслужб, бо керований російською владою. Більше того, людина, яка боїться брати на себе відповідальність та не усвідомлює наслідки своїх дій, — політичний імпотент.
 
ПАРЄ приймала багато рішень на підтримку України, і тому для нас дуже важливо, щоб ця інституція була поважною, а її рішення — легітимними. Перебування на посаді російського агента дискредитує діяльність Асамблеї, тому Аграмунт має піти у відставку», — наголосив Ляшко. 
 
Зазначимо, що в той час, коли в ПАРЄ розглядали питання імпічменту, Педро Аграмунт утік до Іспанії.
 
Олег Ляшко переконаний, що ця історія повинна стати уроком для кожного наступного керівника ПАРЄ, а також для тих політиків, які мають зв’язок iз Кремлем.
 
«Це повинно стати наукою, що не треба якшатися з Росією. Ні Аграмунту, який літав на російському літаку в Сирію, ні Тимошенко, яка підписала газові угоди з Путіним, ні Януковичу, який ратифікував Харківські угоди, ні Порошенку, який підписав Мінські угоди. Всіх їх об’єднує одне — вони мають зв’язок із Росією, тому повинні бути притягнуті до відповідальності», — підсумував Ляшко.
 
Водночас політик укотре закликав Раду Європи об’єднати зусилля для відбиття російської агресії.
 
«Сьогодні російський агресор окупував нашу територію та вбиває українських громадян. Українці сьогодні захищають не лише свою незалежність, а й незалежність кожного з вас та мир у Європі», — зазначив Ляшко, звертаючись до європейців. 
 
Він додав, що його місія у ПАРЄ — захист України від агресора.
 
«Моя присутність у ПАРЄ продиктована однією метою — поширення антипутінського фронту для захисту нашої дер­жави. Треба жорстко відстоювати інтереси України на міжнародній арені, а не демонструвати гнучкість спини, як це робить нинішня влада», — підсумував Ляшко.