НОВИНИ ПЛЮС

31.01.2017

Телефонні балачки Трампа

Президенти Росії та США, Володимир Путін і Дональд Трамп, під час телефонної розмови, що відбулася в суботу, не обговорювали питання скасування санкцій США проти РФ, стверджує прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков. Згідно з комюніке Кремля, Путін і Трамп під час суботньої розмови, яка відбулася в «позитивному і діловому» дусі, обговорили «актуальні міжнародні проблеми, в тому числі пов’язані з боротьбою з тероризмом, ситуацією на Близькому Сході, арабо-ізраїльським конфліктом, сферою стратегічної стабільності і нерозповсюдження ядерної зброї, ситуацією навколо іранської ядерної програми і на Корейському півострові», а також «основні аспекти кризи в Україні». У суботу президент Дональд Трамп розмовляв про Україну також із канцлером Німеччини Анґелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.
Королеву просять 

не приймати Трампа

На сайті британського парламенту, де публікуються офіційні звернення для розгляду депутатами та урядом, з’явився текст нової петиції щодо заборони президенту США Дональду Трампу на в’їзд в країну і прийом у королеви. Автори обґрунтовують свою пропозицію «жінконенависницькими поглядами» Трампа і його «вульгарною поведінкою». У тексті звернення йдеться, що такий прийом може поставити королеву Єлизавету ІІ в незручне становище. Якщо під петицією підпишеться більше 10 тисяч осіб, уряд зобов’язаний опублікувати офіційну реакцію на неї. А якщо петиція набере понад 100 тисяч підписів, парламент може розпочати дебати з цього питання. Наразі її підписало вже більше 200 тисяч людей.
Визначився кандидат у президенти Франції від лівих сил
Кандидатом від соціалістів на президентських виборах у Франції став 49-річний Бенуа Амон. Він набрав 58% голосів, у той час як його конкурент, якого називали фаворитом цих праймеріз, екс-прем’єр Манюель Вальс — усього 42%. Бенуа Амон був спікером Соціалістичної партії, а пізніше — міністром освіти. Ще півроку тому йому не пророкували місце у президентській виборчій кампанії, фаворитом вважали саме Манюела Вальса.