Розбійники у відставці: співробітники КОРДу затримали банду колишніх поліцейських

13.01.2017
Розбійне угруповання колишніх поліцейських, яке очолював пенсіонер МВС, напало на харківського підприємця ранком, коли той вийшов з хати.
 
Спочатку бандити били його на подвір’ї, а потім затягли до будівлі й катували доти, поки той не зізнався, де зберігає гроші.
 
Отримавши врешті-решт на руки 10 тисяч доларів, 4 тисячі євро і 30 тисяч гривень, зловмисники заволоділи «Тойотою» бізнесмена й поїхали геть.
 
«Завдяки вжитим заходам та оперативному реагуванню на повідомлення про злочин злодіїв удалося затримати впродовж кількох годин після вчинення розбою, — повідомив начальник облуправління поліції Анатолій Дмитрієв. — Вдалу операцію провели працівники Управління кримiнального розшуку спільно з спецпризначенцями КОРДу. Вони затримали банду, до складу якої входили колишні співробітники міліції. Один iз них звільнився три роки тому, другий не пройшов атестації».
 
Активними посібниками бандитів були їхні родичі, які забезпечували їм алібі. На сьогодні правоохоронці встановили причетність цього угруповання щонайменше до трьох подібних розбійних нападів. За іншими епізодами проводять перевірку.
 
Слідчі припускають, що саме ці зловмисники брали участь у розправі над хірургом міської лікарні, якого навеснi минулого року теж четверо бандидів прирізали біля підїзду.
 
Відібравши у чоловіка ключі, вони вдерлися до квартири й знущалися над дружиною і донькою жертви доти, поки ті не віддали гроші та коштовності.
 
Незважаючи на те, що син лікаря працює у прокуратурі, резонансна справа й досі лишалася нерозкритою.
 
Якщо вину затриманих буде доведено за всіма вказаними епізодами, вони можуть потрапити до в’язниці щонайменше на 12 років.
 
Під час арешту в нападників вилучили всі речові докази пограбування й вогнепальну зброю.