Скелети президентської шафи: чи "висить" Трамп на гачку Кремля

13.01.2017
Скелети президентської шафи: чи "висить" Трамп на гачку Кремля

Красиві молоді жінки завжди були слабкістю Дональда Трампа.

Російська розвідка може володіти компроматом на Дональда Трампа — йдеться про інформацію фінансового та особистого характеру.

Про це минулого тижня керівники американських спецслужб повідомили в документі на двох сторінках чинного президента США Барака Обаму та його наступника Дональда Трампа, повідомив 11 січня телеканал Сі-Ен-Ен iз посиланням на власні джерела.

Трамп, який упереджено ставиться до журналістів і не бажає спілкуватися з ними, відреагував у «Твіттері», назвавши новину «фейком» і «полюванням на відьом». 

Як повідомив агент МI6...

Сі-Ен-Ен не уточнює, якого саме характеру компромат, що його Кремль має на Трампа. Лише зазначає, що в документі йдеться, зокрема, про те, що у Москви можуть бути матеріали для потенційного шантажу Трампа, зібрані під час його візиту до російської столиці, зокрема щодо розпусних дій у московському готелі.
 
У повідомленні Сі-Ен-Ен також зазначається, що в документі містяться свідчення й про можливі контакти між представниками команди Трампа та росіянами під час передви­борчої кампанії. 
 
Одночасно з Сі-Ен-Ен аналогічну інформацію поширили американська газета «Нью-Йорк Таймс» та британська «Гардіан».
 
За їхніми даними, відповідну компрометуючу інформацію на Трампа збирав колишній агент британської спецслужби МІ6.
 
Останнього спочатку буцімто найняв один із супротивників Трампа серед республіканців, а згодом і перед­виборчий штаб Хілларі Клінтон.
 
Самі матеріали походять із російських спецслужб та урядових кіл. У них, зокрема, йдеться нiбито про сексуальні пригоди Трампа з московськими повіями, що мали місце 2013 року.
 
Крім того, вони начебто містять також інформацію про ділові стосунки Трампа з російськими компаніями. Документ датується 20 липня 2016 року.
 
Виходячи з попереднього досвіду співпраці з екс-агентом МI6, співробітники американських спецслужб ставляться до наданої ним інформації з довірою. Тепер достовірність та коректність його свідчень про Трампа перевіряють. 
 
Але менші (можливо, що і менш серйозні та обачні) ЗМІ подають ще ширші подробиці про зміст компромату.
 
Одночасно з повідомленнями вищеназваних шанованих світових ЗМІ інтернет-портал Buzzfeed виклав скани документа на 35 сторінках, згідно з яким ФСБ Росії могла отримати компромат на Трампа і шантажувати його.
 
З повним текстом документа можна ознайомитися за інтернет-адресою: www.documentcloud.org/documents/3259984-Trump-Intelligence-Allegations.html. Документ може бути повною версією російського компроматного досьє на Трампа.
 
У редакційному повідомленні порталу наголошується, що ідентичність документа не підтверджена. Зацікавлені можуть ознайомитися зі змістом документа також за цим посиланням.
 
З цього документа, зокрема, випливає, що юрист Трампа Майкл Коен у серпні минулого року зустрічався у Празі з російськими представниками для узгодження координації дій.
 
Коен негайно відповів на «Твіттері», що ніколи не був у Празі. В унісон йому на позавчорашній, першій iз часу обрання президентом, прес-конференції Дональд Трамп також заявив, що його юрист «не відвідував Праги, там був якийсь інший Майкл Коен».

Які козирі в руках Кремля? 

То які ж козирі може мати у своїх руках Кремль? За свідченнями російських інформаторів, Трамп 2013 року влаштував вечірку в московському готелі «Рітц Карлтон» у тому ж номері, де раніше під час візиту до Москви зупинялася президентська пара Барак та Мішель Обами.
 
А Трамп неодноразово відвідував російську столицю і в бізнесових справах, і як організатор конкурсу «Міс Всесвіт». Цього разу Трамп запросив до готельного президентського номера табун московських повій і влаштував iз ними вечірку-оргію.
 
Він не знав, що російська розвідка нашпигувала номер мікрофонами та відеокамерами. Тож вийшов чудовий порно-фільм iз майбутнім президентом США у головній ролі. 
 
Як відомо, колишній прем’єр Італії Сільвіо Берлусконі не раз влаштовував подібні оргії на своїх віллах iз неповнолітніми дівулями.
 
І йому це зійшло з рук, бо в Італії своє розуміння меж дозволеного для багатих та владних. Але Америка — не Італія.
 
Попри вдавану вседозволеність, у США існують суворі вимоги до вибраних осіб, яким народ довірив керувати країною.
 
Історія Білла Клінтона з Монікою Левінскі видається дитячою казочкою на тлі московських, відзнятих російською розвідкою, «художніх фільмів» iз Трампом у головній ролі та російськими «акторками», ймовірно підісланими все тією ж розвідкою.
 
Фільми — у множині, з огляду на часті і, як можна здогадатися, приємні візити Трампа до Білокам’яної. 
 
Перед фактом наявності такої «кінопродукції» в руках Кремля у Трампа є дві опції: в ближчому чи подальшому майбутньому бути усуненим з посади президента, що для нього є абсолютно неприйнятним, або ж стати лялькою на ниточках Кремля, що є більш «компромісним» варіантом.
 
Чи є третій шлях? Адже Америка, яку виставляють еталоном демократії, все ж обрала Трампа своїм лідером, знаючи всі його примітивні жарти, промовлені публічно, про довжину чоловічого достоїнства, чи записані таємно в сауні та потім оприлюднені публічно в ході виборчої кампанії жарти про дітородні органи жінок.
 
Може, і московські «гостини» мільярдера ляжуть у цю ж канву «жартів» в очах безпробудно «ватних» виборців провінційної Америки, яка і вирішила долю американських виборів?
 
Документ про вплив російських спецслужб на виборчу кампанію в США підготували чотири найавторитетніші фахівці: глава всіх 16 американських розвідувальних агенцій Джеймс Клаппер, директор ФБР Джеймс Комі, керівник ЦРУ Джон Бреннан та керівник Національної служби безпеки Майк Роджерс.
 
Це незалежні особи, які у своїх діях керуються винятково міркуваннями безпеки Сполучених Штатів. Але Дональд Трамп піддав сумніву їх спільний висновок. Володимир Путін — теж. То хто ж буде правити Америкою після 20 січня? 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

«Любов Путіна — це цінний актив»
 
Дональд Трамп після обрання президентом відсиджувався в інформаційному «бункері» під назвою «Твіттер», звідки інколи «відстрілювався» на критику.
 
Тактику уникання прямих контактів із представниками ЗМІ обрав, мабуть, не випадково, бо його перша прес-конференція вже як президента-електа, яка відбулася позавчора, обернулася повним хаосом і посміховиськом.
 
У вступному слові Трамп у хаотичній та плутаній формі відбивався від усіх неприємних для нього звинувачень у втручанні Росії в американські вибори, наявності у Кремля компромату на нього, а в такій же плутаній частині промови про плани на час президентства все зводив до того, що за Барака Обами все було дуже погано, а за його президентства американці заживуть, немов сир у маслі, і все буде чудово.
 
Описуючи свою майбутню діяльність, він вжив слово «чудово» разів із двадцять.
 
Справжній цирк розпочався після того, як справа дійшла до запитань-відповідей. Журналістів, мабуть, не переконало «чудове» майбутнє, тому вони взялися за не зовсім чудове сьогодення.
 
Лише один представник ЗМІ запитав про подальше існування американської системи охорони здоров’я, в якій Трамп пообіцяв викорінити всі напрацювання адміністрації Обами, а потім на руїнах збудувати щось за власним баченням.
 
Решта запитань так чи інакше оберталася навколо російського втручання у вибори, майбутніх американо-російських відносин, особистих стосунків Трамп—Путін та нещодавно оприлюдненої інформації про компромат на Трампа та його можливе перебування на гачку в Кремля.
 
Трамп був відверто роздратований характером запитань, тому пішов у наступ як загнаний у глухий кут звір.
 
Обраний президент у властивій йому емоційній манері часто обривав журналістів на перших словах і розпочинав відповідати ще до того, як вони встигали завершити запитання.
 
Трамп визнав, що за кібератаками і втручанням в американську виборчу кампанію могла стояти Росія, але заявив, що до такого вдавалася не лише Москва: «Нас зламують усі. В тому числі Росія, Китай, усі!».
 
І не стримав обурення щодо витоку в пресу інформації про кібервтручання: «Цей витік інформації — справжній сором... Цього не повинно було статися. Це зробила група опонентів, хворі люди, вони підклали це лайно».
 
Таким «підкладачем лайна» є для Трампа, зокрема, телекомпанія Сі-Ен-Ен, яка оприлюднила інформацію про наявність у Кремля компромату на нього.
 
Новообраний президент США навіть відмовився відповідати на запитання журналіста Сі-Ен-Ен, а також проігнорував запитання кореспондента Бі-Бі-Сі. Ще одному журналісту взагалі по-хамськи «заткнув рота», бо «ваше видання — паскудне».
 
У зв’язку з кампанією у пресі про його зв’язки з Росією та наявність компромату Трамп порівняв США з «нацистською Німеччиною».
 
Журналісти кілька разів намагалися уточнити в майбутнього президента, чи насправді він вважає США «нацистською Німеччиною». Безуспішно. На інші запитання реакція Трампа була схематичною — запитання про одне, а відповідь про зовсім інше. 
 
На запитання журналіста: «Чи вірите ви, що за хакерськими атаками стоїть Росія? Що б ви сказали Володимиру Путіну у зв’язку з цим?», Трамп відповів: «Що йому не потрібно було цього робити, що йому не треба буде робити такого у майбутньому.
 
Росія більше поважатиме нашу країну, коли я керуватиму нею». «Хітом» прес-конференції стала реакція Трампа стосовно того, що він «подобається» Путіну. Майбутній президент США відповів, що «любов Путіна — це цінний актив, а не боргове зобов’язання».