Влада грабує людей двiчi

23.09.2016
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко з трибуни Верховної Ради закликав владу припинити грабіжницьку тарифну політику, внаслідок якої люди змушені переїжджати з квартир до собачих будок, бо не можуть сплачувати за комунальні послуги.
 
«Опустіться на землю. Сьогодні внаслідок політики уряду і НКРЕКП у нас абсолютно непідйомні тарифи. Сьогодні всім вам весело, бо люди ще не отримали платіжки... Це нонсенс, це ганьба, коли людина всю зарплату витрачає на тарифи», — зазначив Ляшко, звертаючись до народних депутатів.
 
Політик стверджує: влада грабує людей двічі: і коли встановлює високі тарифи, і коли виділяє кошти на субсидії. Бо в обох випадках гроші йдуть не в кишені українців, а в кишені олігархів. І з проекту бюджету на наступний рік видно, що відмовлятися від такої практики влада не збирається.
 
«Субсидії не платять українцям, а платять олігархам. У бюджеті на наступний рік передбачено понад 50 млрд. грн. на субсидії (а насправді — на дотації олігархам), а на енергомодернізацію — 1 млрд. Ми консервуємо ситуацію і даємо змогу олігархам і далі грабувати людей», — обурився головний «радикал». Саме тому лідер Радикальної партії пропонує ухвалити низку законопроектів, які дозволять знизити тарифи та зменшити енергозалежність України.
 
«Для  радикального зниження тарифів закликаю ухвалити наші законопроекти, які передбачають створення сприятливих інвестиційних умов. Інвестор повинен iз мішками грошей іти в Україну, а для цього має бути незалежний суд, незалежні ЗМІ й некорумповані правоохоронні органи. Наступне — вимагаємо від уряду знизити рентну плату та встановити нульову ставку рентної плати для нових свердловин, щоб була змога видобувати більше нафти і газу. І ще одне — створення незалежної НКРЕКП, яка захищатиме iнтереси українців, а не виконуватиме забаганки влади та олігархів», — наголосив Ляшко.