«Хвали мене, моя губонько»: мільярдер Трамп вважає Путіна кращим за Обаму

09.09.2016
Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп укотре похвалив президента Росії Володимира Путіна і заявив, що він є кращим лідером, ніж президент США Барак Обама. Про це Трамп сказав в ефірі американського телеканала Єн-Бі-Сі.
«Путін має дуже сильний контроль над країною.
 
Це зов­сім інша система, і мені не подобається ця система. Але, звичайно, в цій системі він є лідером, набагато більшим, ніж наш президент є лідером», – вказав Трамп і додав, що в разі обрання президентом він мав би «дуже добрі відносини з Путіним і Росією».
 
За словами кандидата на посаду президента США, рейтинг схвалення російського президента в його країні становить 82%.
 
Дональд Трамп також вважає, що «Москва, так само, як і Вашингтон, прагне знищити угруповання «Ісламська держава».
 
Нагадаємо, що в США Трампа неодноразово критикували за його прихильне ставлення до Путіна та інших авторитарних лідерів. Трамп заявляв, що йому приємно чути компліменти від російського лідера, і якщо Путін «говорить добре про мене, я готовий добре говорити про нього».
 
«Я думаю, оскільки він називав мене блискучим, я прийму цей комплімент, добре? Думаю, що зможу з ним порозумітися», — заявляв Трамп, виступаючи на форумі ветеранів. 

А ТИМ ЧАСОМ...

Заступник офіційного представника Держдепартаменту Сполучених Штатів Марк Тонер прокоментував введення нових санкцій проти РФ.
 
Американська сторона не вважає введення останньої хвилі санкцій проти Росії ескалацією економічного тиску на Москву.
 
Нові обмеження, як зазначають у Вашингтоні, пов’язані зі збереженням сили вже існуючих антиросійських санкцій США.
 
«Ми постійно працюємо над тим, щоб закрити «лазівки» і переконатися, що поточні санкції все ще перебувають на існуючому рівні», — зазначив Тонер.
 
Нагадаємо, 7 вересня міністерство торгівлі США розширило список російських компаній, які потрапили під санкції.