Мер Миколаєва Олександр Сенкевич викликав 2 наряди поліції, щоб вигнати матір з 5 дітьми

06.09.2016
Мер Миколаєва Олександр Сенкевич викликав 2 наряди поліції, щоб вигнати матір з 5 дітьми

Розгублена полiцiя.

Мешканка Миколаєва неодноразово намагалася потрапити на прийом до неприступного градоначальника, але все марно. У розпачі жінка зважилася на відчайдушний крок: прийшла до приймальні мера разом зі своїми п’ятьма малолітніми дітьми та хворою матір’ю.
 
Однак Олександр Сенкевич теж вчинив «креативно»: він викликав собі на підмогу відразу два наряди поліції. Ймовірно, мер вирішив, що поки один наряд буде випроваджувати жінок, другий — займеться малолітніми дітьми. Та «силовики», які швидко прибули на місце подій, украй здивувалися, коли зрозуміли, якого роду роботу їм належить виконати. Виставити на вулицю слід було пенсіонерку з онкологічним захворюванням, а також трьох хлопчиків та двох дівчаток у віці від 6 до 13 років разом iз їх­ньою матір’ю.
 
«Уся моя родина, яка складається з одинадцяти осіб, залишиться на вулиці, якщо моє питання не буде вирішено найближчим часом, — розповіла мати п’ятьох дітей Ольга Велієва. — Наш будинок просто знесуть як незаконну споруду, через те, що ми нібито вчасно не встиг­ли оформити всі необхідні документи. А мер Миколаєва тим часом скасував нашу зустріч, мотивувавши це тим, що вона вже пройшла.
 
З огляду на те, що офіційно потрапити на зустріч iз ним я зможу тільки наступного місяця, я була змушена будь-що добиватися прийому в градоначальника. Відразу кілька членів нашої великої родини мають серйозні захворювання: у бабусі онкологія, 8-річна донька не так давно перенесла серйозну операцію на легенях, а ще один малюк має проблеми з нирками».
 
За словами багатодітної матері, ще у 2015 році їхнє питання було винесено на сесію Миколаївської міськради, яка дала нам дозвіл на оренду землі. А ось мер Олександр Сенкевич ініціював визнання цього рішення незаконним, тому будинок підлягає знесенню.
 
Відзначимо, що це далеко не перший випадок, коли мер Миколаєва відверто демонструє свою нелюбов до дітей. Так, ще у травні поточного року наша газета писала про те, що відразу кілька десятків малолітніх дітей разом зі своїми батьками вийшли на вулицю, протестуючи проти закриття єдиної у місті ковзанки «Гольфстрім».
 
Відзначимо, що ця крита льодова ковзанка була побудована десять років тому, і стала першим таким об’єктом за всю історію міста корабелів. За роки свого існування ковзанка дала можливість хлопцям та дівчатам Миколаєва не тільки поліпшити своє здоров’я, а й буквально врятувала їх від негативного впливу вулиці.
 
З огляду на той факт, що криміногенна обстановка в Миколаєві — одна з найнебезпечніших в Україні, це був один iз найбільш соціально значущих об’єктів для всіх жителів міста. А ось нинішнього року він був просто змушений припинити своє існування через занадто велику орендну ставку на землю та непомірні тарифи на комунальні послуги.
 
Тоді мер Миколаєва Олександр Сенкевич «на камеру» пообіцяв допомогти дітям, а ось у реальності не зробив нічого. У підсумку ковзанку просто розібрали на металобрухт.
 
Зате на початку літа нинішній міський голова Миколаєва встиг прославитися: він «засвітився» у п’яному вигляді, коли прийшов на зустріч із мешканцями міста, які скаржилися на непрацюючі ліфти в їхніх будинках.
 
Мешканці будинку №50 по вулиці Садовій розповіли, що ліфти тут не працюють уже більше 20 років, фактично з моменту здачі будинку в експлуатацію. Люди кажуть, що запідозрили недобре вже відразу, як молодий мер у компанії свого друга, депутата Олександра Омельчука (фракція «Опозиційний блок») вийшли з машини. Далі градоначальник напідпитку заявив, що надати допомогу мешканцям він не в змозі.
 
Отож єдиний їх порятунок у тому, щоб створити ОСББ та самим якось вирішити проблеми в будинку. Під час цієї зустрічі люди деякий час не наважувалися сказати правду про те, що Сенкевич просто, м’яко кажучи, нетверезий.
 
Вирішилася ситуація несподівано: літня жінка, яка уважно придивлялася до мера, раптом голосно вимовила: «Та він же п’яний!». За словами людей, вийшло так само, як у тій знаменитій казці Андерсена, коли дитина сказала про короля те, що бачили всі, але ніхто вголос не наважився вимовити: «А король же голий!».
 
Зрозумівши, що мер «підшофе», люди стали потихеньку розходитися. Відзначимо, що п’яні відвертості мера Миколаєва було знято на відео, причому відразу декількома відеокамерами. Сам Сенкевич визнав, що в той день дійсно випив «три чарки коньяку».
 
Та поки мер Миколаєва пиячить i відверто ігнорує свої прямі обов’язки, південне місто корабелів впевнено здобуло «перемогу» у всеукраїнському рейтингу за кількістю кримінальних справ, пов’язаних із наркотиками, а також самогубств.